«Axie»-utviklerne, med Aleksander Larsen til høyre.

(PressFire.no): Det er i en pressemelding at spillutviklerne i det Vietnam-baserte selskapet Sky Mavis melder om å ha fått inn over 13 millioner kroner i investeringer for å utvikle kryptospillet «Axie Infinity».

Selskapet ledes av nordmannen Aleksander Leonard Larsen, som flyttet til Vietnam for å satse på såkalt blokkjedeteknologi i dataspill etter å ha sett andre selskaper prøve seg.

Han møtte grunnleggerne av Sky Mavis i spillet «Cryptokitties» i 2017, et spill som brukte blokkjeden til å distribuere og selge figurer – og så der potensialet for å bruke teknologien i større spillsammenhenger.

- Vi var enige on at NFTs (unike gjenstander sikret på blokkjeden) hadde potensialet til å forandre måten vi spiller på. Vi syntes ikke de var særlig flinke til å utnytte potensialet med «Cryptokitties», så vi ville lage noe selv, sier Larsen til PressFire.

Sammen lagde de «Axie Infinity», der du samler såkalte Axies, små figurer som du så kan bruke i kamper mot andre spillere. Planen til Larsen er å bygge ut bruken av disse figurene i flere spill, og blant annet å gi ut et kortspill med kampelementer som bruker disse fremover.

Takket være blockchain-teknologien er disse figurens utseende unike til hver spiller, og kan selges videre eller byttes med andre spillere som ønsker seg spesielle variasjoner. Verdien på disse vil variere basert på hvor sjeldne de er – og to varianter kan produsere nye utgaver gjennom avl.

Én spesiell figur som hadde et sjeldent utseende ble videresolgt for 160 000 kroner tidligere i år.

Innspyttingen av penger kommer fra en samling selskaper ledet av Animoca Brands, og det er inngått avtaler med selskaper som Samsung og sør-koreanske Kakao, som blant annet gir ut «PUBG» i landet. De går også inn som rådgivere i Sky Mavis.

Selskapet har i dag 21 ansatte, og de nye midlene skal brukes til å utvikle nye konsepter hvor figurene brukes.

- Med investorpenger kan vi fortsette å vokse, og vi får litt mer tid til å utvikle et spillunivers, sier Larsen.

Han legger til at planen på sikt er å la andre utviklere også bruke figurene som de selv vil i andre spill – siden selve figurene er sikret gjennom blokkjedeteknologien. Spillerne vil dermed kunne eie en liten del av spillet, som så kan omsettes videre.

- Målet på sikt er at spillerne til slutt skal kunne leve av å spille «Axie Infinity» hvis de vil, siden de eier en del av spillet, avslutter Larsen.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

De norske utviklerne bak «Manual Samuel» har avslørt sitt neste snedige kroppsspill

I «Helheim Hassle» må du sette sammen hovedpersonen selv.

Les mer

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer