(PressFire.no): Den svenske utvikleren Paradox Interactive har annonsert at de utvikler et mobilspill basert på «Stellaris», kalt «Stellaris: Galaxy Command».

Utviklingen av mobilspillet er det kinesiske Game Bear som står bak. Spillet ble samtidig lansert til betatesting i Canada, Australia, New Zealand og Sverige – og sporenstreks kritisert for å ha masse mikrotransaksjoner og «typisk mobilspill»-gameplay.

Men enda verre: Det skulle vise seg at deler av bakgrunnskunsten i spillet rett og slett er stjålet rett fra «Halo 4».

Du kan se selv – dette er et skjermbilde fra «Stellaris»:

 

Dette er et skjermbilde Technical Art Director hos utvikler 343 Industries, Kenny Magnusson, har postet på sin Artstation.com-konto:

 

I tillegg så det ut til at deler av spillet er løftet direkte fra «Nova Empire», et mobilspill også utviklet av Game Bear.

Når spillet ble installert på android-telefoner, spurte spillet etter diverse rettigheter på mobilen. Takket man nei, fikk man en feilmelding som refererte til «Nova Empire», ikke «Stellaris: Galaxy Command». Oops!

Det tok ikke lang tid før Paradox trakk spillet fra Google Play Store. I en uttalelse sier de at de nå går gjennom hele spillet for å finne tilsvarende stjålet innhold.

- Vi har funnet ut at kunst fra «Stellaris: Galaxy Command» har blitt tatt fra en annen kilde. Vi skal øyeblikkelig fjerne dette innholdet fra spillet, og vi beklager dypt til fansen og de berørte skaperne, skriver Paradox.

- For å gjøre en full innholdssjekk for å sørge for at problemet er løst, så har vi tatt ned spillet for øyeblikket.

- Vi beklager at dette skjedde, og vi skal gjøre bedre i fremtiden.

Det hele er en fadese for Paradox, som kanskje er bittelitt misfornøyde med outsourcingsjobben av spillet.

 

Takk for tipset, Nikolai!

Annonse

Kommentarer