(PressFire.no): «Pokémon Go»-utvikler Niantic har endelig kastet sløret av sitt kommende «Harry Potter»-mobilspill.

«Harry Potter: Wizards Unite» er navnet, og lar deg beinfly rundt i den virkelige verden på jakt etter gjenstander og folk og fe fra J.K. Rowlings magiske univers.

Kart og plasser som er av interesse bygger på den samme databasen som «Pokémon Go» og «Ingress», og oppbyggingen av spillet vil ikke være helt fremmed for de som har spilt et av disse.

Rundt omkring vil det dukke opp spor av magi, som kan bety at det er et eller annet magisk nær deg. For å «avsløre» denne magiske gjenstanden må du komme deg forbi en trolldom eller annen utfordring.

Dette gjøres ved å fyre av noen trolldommer selv, men du må besøke vertshus for å få påfyll av magi (tenk pokéstops i «Pokémon Go»).

Disse gjenstandene som du så «befrir» vil deretter ende opp i et register du har, som også låser opp mer goodies etter hvert som du fullfører listene.

Rundt omkring vil det også være fort, hvor du kan delta i trolldomsutfordringer. Her kan du for eksempel slåss mot dødsetere eller desperanter, gjerne sammen med andre spillere om det blir for vanskelig.

En spennende greie er at du skal kunne finne spesielle gjenstander som fungerer som flyttnøkler. Bruker du en av disse, vil du kunne vandre (som i, gå fremover på ekte) gjennom en portal som lar deg kikke deg rundt i plasser kjent fra bøkene – som Olivanders stavbutikk.

Mer info skal komme etter hvert, men ingen lanseringsdato er klar enda. De som har Android-dingser kan derimot pre-registrere seg nå for å prøve spillet litt tidligere, selv om vi ikke vet helt når det er, heller.

Sjekk ut to små snutter som viser både flyttnøkkel og kamp mot en heks:

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Dataspillavhengighet er nå en offisiell diagnose

Ble godkjent av WHO i går.

Les mer