(PressFire.no): Peter Molyneux, utvikler av spill som «Populous», «Syndicate», «Theme Park», «Black & White», «Fable» og en rekke andre spill, er på ferde igjen.

- Det er de mest utrolige ting, jeg gjør. Jeg kan ha disse gale, helsprø idéene, og jeg kan få de til å bli født, til å bli skapt. Det er en utrolig følelse, hvordan kan du ikke være avhengig av det, spør en filosofisk Molyneux i en video som viser hans nyeste spill, «Legacy».

Spillet produseres av hans eget utviklerstudio, 22cans. I tillegg til Molyneux’ storspill fra fordums tider har denne utviklergruppen tidligere produsert tre spill.

Dere husker kanskje «Curiosity», mobilspillet hvor folk kakket vekk millioner av små kuber fra en stor kube, der lovnaden var at spilleren som tok vekk den siste biten skulle få en stor rolle i spillet «Godus» (og prosenter av inntektene).

Slik gikk det ikke helt, for «Godus» ble ikke mye mer enn en kurvstol-vind, og spillet gikk heller aldri i pluss, så vinner Bryan Henderson fikk ikke et rødt øre.

Også deres «The Trail» kom og gikk uten mye ståhei – et spill hvor du skulle gå tur på en sti.

Nå er det altså klart for et litt mer tradisjonelt spill igjen. I «Legacy» skal du produsere et eller annet produkt og få det solgt til massene. Molyneux forklarer at det er en slags remake av hans første spill, «The Entrepreneur».

Det hele starter ved at du som oppfinner skal koke sammen produktet i et segment hvor du setter sammen forskjellige deler for å skape noe nytt, det være seg en variant av en teddybjørn eller en pistol som sitter fast på et skateboard.

Deretter må det bygges fabrikker, kjøpes inn råvarer for å kunne produsere greiene, og forhåpentligvis selge det hele til folk. Noen moralske dilemmaer skal dukke opp også, ifølge utviklerne – dette for å se om du er en snill eller en slem ansatt, hva nå enn det skal bety.

Det hele virker å ha et lag av typiske «mobilspill»-restriksjoner, der fabrikker man ser i videoen har lange ventetider for produksjon, man må vente på bestilling av varer – garantert med en måte for å kunne kjøpe seg vekk fra dem.

Spillet ble først avslørt i en RB Gaming-video, som du ser under her:

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Rekordtall for verdens største slåssespillturnering

Over 14 000 møtes til dyst i Las Vegas neste måned.

Les mer

Slik går de forskjellige e-sportene i Norge

«Counter-Strike» alene er større enn sjakkforbundet - se oversikten over 18 spill her.

Les mer