I går kom det frem at Nintendo 3DS-salget har gått så dårlig at den japanske spillgiganten velger å kutte prisen på den håndholdte konsollen med en tredjedel.

Resultatet er at Nintendo stuper på børsen for andre gang på to måneder - i forbindelse med spillmessen E3 annonserte de sin nye konsoll Wii U, men det resonerte dårlig på børsen – aksjen ramlet nærmere 20 prosent etter annonseringen.

Nintendo-ledelsen tar nå på seg ansvaret for priskuttet og velger samtidig å kutte i sine egne lønninger. Det skal Nintendo-sjefen Saturo Iwata ha sagt i en spørsmålsrunde angående gårsdagens kvartalsrapport:

- Når det gjelder kutt i faste lønninger vil jeg kutte min egen lønn med 50 prosent. Andre sjefer kutter med 30 prosent, mens mellomledere tar 20 prosent, skal Iwata ha sagt ifølge Kotaku.

Priskuttet skal ifølge Iwata hjelpe butikkene med salget, men også å friste utviklere til å lage spill til maskinen. Visstnok skal flere ha kansellert spillene som var i utvikling til maskinen.

Iwata skal ha en årslønn på rundt to millioner amerikanske dollar eller rundt 10 millioner kroner, mens «Mario»-skaperen Miyamoto 1,2 millioner dollar.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Norske Natalie var e-sportutøver for Besiktas: – Har ikke fått lønn siden mai

Går hardt ut mot storklubben.

Les mer

Er det på tide å sjekke ut «No Man's Sky» igjen?

Spillet har bare blitt bedre og bedre. Pluss Gamescom-nyheter! Her er ukas episode av Rad Crew.

Les mer