Xbox-sjefen: – Ville vært et høydepunkt i karrieren å kjøpe Nintendo

Lekkede dokumenter viser at Microsoft styre har gitt tommel opp til å kjøpe Mario-skaperne – og Valve.

19. september 2023 17:23

​(PressFire.no): I nattens gigantiske lekkasje av dokumenter som var en del av det amerikanske konkurransetilsynet FTC og Microsofts rettssak rundt oppkjøpet av Activision Blizzard finner vi en rekke interne e-poster som omhandler andre mulige kjøp.

I en e-post diskuterer Xbox-sjef Phil Spencer og markedssjef i Microsoft Takeshi Numoto om ikke Microsoft burde kikke nærmere på å kjøpe Nintendo.

– Jeg er helt enig i at Nintendo er DEN fremste verdien for oss innenfor spill, og at spill per i dag er vår mest sannsynlige vei til relevans blant forbrukerne, skriver Spencer.

– Det ville vært et høydepunkt i karrieren å få tak i Nintendo, og jeg mener oppriktig at det er et bra «move» for begge selskapene.

E-posten er fra juni 2020, og dermed før oppkjøpet av ZeniMax (som eide Bethesda).

Det er mye som har skjedd siden da, inkludert Microsofts pågående oppkjøp av Activision Blizzard, men e-posten avslører at Microsoft også var i samtaler med Warner Bros om å kjøpe spillavdelingen deres.

Det kan derfor være at alle tanker om å kjøpe Nintendo eller andre er lagt på is, men det kommer likevel frem at styret i Microsoft allerede har gitt tommel opp for å dra kortet om muligheten kommer.

Spencer skriver videre at problemet med å kjøpe Nintendo rett og slett er at de har for mye penger.

– Jeg har hatt mange samtaler med Nintendo om å samarbeide mer, og føler at av alle amerikanske selskaper så er det vi som er i den beste posisjonen for å ha en sjanse med Nintendo, skriver Spencer.

– Den uheldige, eller heldige for Nintendo, situasjonen er at Nintendo sitter på en diger haug med penger, og de har et styre som inntil nylig ikke har pushet på for å øke veksten i markedet eller aksjeverdien.

Han sier at et investorselskap som tidligere hadde representant i styret hos Microsoft, ValueAct, har begynt å kjøpe seg inn i Nintendo, og at han har opprettholdt kontakten der – og at det kan være en mulighet for selskapet.

– Uten en slik mulighet ser jeg ikke en inngang for å slå sammen Microsoft og Nintendo i nær fremtid, og jeg mener et aggressivt oppkjøp er et dårlig grep, så vi spiller «the long game».

– Men styret vårt har sett den fulle presentasjonen om Nintendo (og Valve), og de støtter oppkjøp av begge om muligheten byr seg, og det gjør jeg også.

– Jeg elsker denne diskusjonen og at du ser på mulighetene her, avslutter Spencer.

– Det tar bare tid for Nintendo å skjønne at fremtiden deres eksisterer utenfor deres egen hardware. Lang tid.


Dette er ikke den første gangen det snakkes om å kjøpe Nintendo. Microsoft forsøkte å gjøre det samme rundt årtusenskiftet, og var villige til å bla opp alle pengene selskapet hadde på bok.

Det kan du lese mer om i vår store artikkel om emnet her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3