Xbox-sjefen: – Vi har ikke kjøpt «Tomb Raider»-serien

Eksklusiviteten er for en tidsperiode.

13. august 2014 16:10

(PressFire.no): I går kunne Microsoft overraskende fortelle at det nye Lara Croft-eventyret «Rise of the Tomb Raider» blir eksklusivt for Xbox julen 2015.

Reaksjonene fra pc- og PlayStation-spillere lot ikke vente på seg og de raste umiddelbart i kommentarfeltet hos tombraider.tumblr.com.

Tusenvis viste sin frustrasjon over at det nye spillet kun vil bli spillbart på Xbox-konsollen.

– 

Tidsbegrenset eksklusivitet

Nå tar Xbox-sjefen Phil Spencer bladet fra munn og bekrefter overfor Eurogamer at spillet er en tidsbegrenset eksklusivitetsavtale.

Ja, avtalen er for en tidsbegrenset periode. Jeg kjøpte det ikke. Jeg eier ikke merkevaren, forteller han.

Vil ikke utdype detaljer

Han vil imidlertid ikke si noe om hvor lang perioden er for, og påpeker at det er utgiveren og utvikleren som bestemmer om spillet vil komme til andre plattformer etter eksklusivitetsperioden.

Avtalen er mellom oss og partneren. Folk spør meg hvor mye vi betalte. Noen ting kommer jeg ikke til å snakke om, fordi det er en forretningsavtale mellom oss og dem, påpeker han videre.

Spekulasjonene har løpt løpsk rundt denne avtalen det siste døgnet, og en innsidekilde skal ha hevdet at spillet også bruker «Halo 5»-motoren.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3