Xbox LIVE-kontoer utsatt for svindel

Men Microsoft forsikrer om at sikkerheten er intakt.

8. januar 2012 16:07

(PressFire.no): Vi husker at Sonys PlayStation Network (PSN) ble utsatt for massive angrep fra hackere flere ganger i fjor. Også Steam ble utsatt for hacker-angrep.

Den siste tiden er det sikkerheten til Xbox LIVE som er blitt satt i søkelyset, etter at mange brukere tilsynelatende har vært utsatt for såkalt «phishing». Det vil si at noen fisker etter sensitiv informasjon som passord og kredittkortdetaljer.

Microsoft har uttalt overfor Kotaku at sikkerheten til LIVE-tjenesten er intakt, og benekter at den har vært hacket. Informasjonen som har kommet på avveie, kan ha vært stjålet fra en tredjepart, for eksempel en nettside der en benytter samme brukernavn og passord som på LIVE.

Likevel tar Microsoft selvkritikk for at en større sum penger har blitt stjålet fra en av deres kunder, Susan Taylor, som har laget en blogg om hvordan hun ble frastjålet penger etter å ikke ha fått hjelp av Microsoft.

Refunderer penger

En talsmann skal ha uttalt at Microsoft nå går igjennom rutinene for sikkerhet og kundeservice, for å unngå lignende hendelser.

- Sikkerheten til Xbox LIVE-medlemmer er og blir utrolig viktig, og derfor jobber vi kontinuerlig med å beskytte tjenesten mot truslene, som alltid er i forandring, sier de til Kotaku, og fortsetter:

- Vi er klar over at noen kunder har opplevd problemer med å få brukerkontoene sine sikret etter at de har rapportert et problem. Vi jobber direkte med disse brukerne nå, for å gjenopprette kontoene deres så fort som mulig, og vi gjennomgår rutinene våre for å sikre en positiv opplevelse av vår brukerservice.

Taylor skal ifølge talsmannen ha fått refundert alt som ble stjålet.

Lurt med unike passord

Selv om Microsoft benekter at LIVE-tjenesten er utsatt for hacking, kan altså kontoer bli stjålet ved at folk med lumske hensikter fisker etter brukernavn og passord gjennom andre kanaler, og logger inn på normalt vis.

For å være sikret mot slike «phiskere» er det lurt å ha unike passord for alle tjenester som lagrer betalingsinformasjon.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3