Annonse
Annonse
- Vær så snill, piratkopier spillene våre istedet
Indieutviklere går ut mot gråsonemarkeder for spillkoder etter annonsepush på Google.

- Vær så snill, piratkopier spillene våre istedet

Indieutviklere går ut mot gråsonemarkeder for spillkoder etter annonsepush på Google.
3:57
15:09
Utvikler
Utgiver
Slippdato
Plattformer
15:09
3:57

(PressFire.no): Kontroversen rundt markedsplasser for videresalg av nedlastingskoder har blusset opp igjen, etter at utvikler Mike Rose la ut en Twitter-tråd hvor han ba folk piratkopiere spillet sitt istedet for å kjøpe det der.

Han kunne fortelle at downhill-spillet hans, «Descenders», dukket opp i toppen av Google-søk som en betalt annonse fra markedsplassen G2A, hvor prisen var dumpet.

Dette skal sammenfalle med at G2A feirer fem årsjubileum, og derfor har brukt en del penger på markedsføring.

- G2A har tatt ut annonser på Google, som betyr at om du søker opp spillet vårt så får du G2A-lenkene over våre egne, og vi tjener null kroner på spillene våre om folk kjøper gjennom annonsene, skriver Rose.

- Vær så snill, om du vil kjøpe spillene våre fra G2A, bare piratkopier de i stedet. Helt genuint, utvikere får ikke et rødt øre uansett, så vi vil at G2A ikke gjør det heller.

Andre utviklere har også kastet seg på dette, og ber inderlig om at folk lar vær å bruke nettsidene.

- Om du ikke har råd til eller ikke ønsker å kjøpe spillene våre til full pris, vær vennlig å piratkopiere de istedet for å kjøpe dem fra en videreselger av nedlastingskoder, skriver Rami Ismail fra utviklerstudioet Vlambeer.

- Disse sidene koster oss så mye potensiell utviklingstid i brukerstøtte, å etterforske falske kodeforespørsler eller å finne ut av tilbakebetalingskrav fra kredittkort.

- Please please please, piratkopier spillet istedet. G2A og andre kodesider gjør at utviklerne får null kroner uansett. I det minste går ikke pengene dine til en russisk mafia-lord, skriver Gwennaël Arbona, utvikleren av «Helium Rain».

En utvikler skriver at de har funnet direktelenker til nedlastingen av spillet sitt, og oppfordrer folk til å heller benytte disse enn å kjøpe spillene billig fra sider som G2A.

Ifølge Rose tok G2A ned spillene deres fra butikken etter han tok kontakt, men la de ut igjen da han nektet å gå med på en transaksjonsavtale der de fikk prosenter per salg.

Nettsider som G2A har lenge fått kritikk for å videreselge stjålne koder fra spill, for å videreselge koder kjøpt med stjålne kredittkort og for å ikke ha gode nok rutiner til å plukke opp slikt innad.

G2A har også blitt anklaget for å ha dårlige brukervilkår. En Twitter-bruker melder om å ha blitt trukket småbeløp hver måned fordi hun ikke hadde logget inn på nettsiden på en stund, og flere sier de automatisk har blitt påmeldt et betaltabonnement etter kjøp – uten å vite det.

Se alle Rad Crew-artikler (og podcaster) på Podcast-sidene.
Les alle våre «Den gangen da...»-tekster på undersiden her, eller se andre retrosaker her.
Les mer om spillrelaterte ting som skjer i Norge på vår underside her.
Les mer om e-sport og konkurransespilling på vår underside her.
Les flere meninger på vår samleside her.
Mer om:
Mer om:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3
Mer om:
Oppsummering
Positivt
Negativt
Skjermbilder (klikk for større)
No items found.
Andre artikler om emnet
No items found.
Andre artikler

- Vær så snill, piratkopier spillene våre istedet

Positivt
Negativt
Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum