- Vivendi kjøper Ubisoft i år

Forbereder nådestøtet, ifølge Reuters.

26. april 2017 11:40
Ubisoft-sjef Yves Guillemot får et hardt år.

(PressFire.no): Vi har fulgt Vivendis korstog mot Ubisoft i over et år nå, hvor de har kjøpt større og større andeler av selskapet – samtidig som Ubi-sjefene desperat har prøvd å slå tilbake med egne oppkjøp og investorer.

Nå kan det se ut til at Vivendi, som ønsker å kjøre et fiendtlig oppkjøp av Guillemot-familien (som startet Ubisoft), forbereder seg på å sette inn nådestøtet.

Til Reuters forteller nå flere kilder at et totaloppkjøp skal skje, og det allerede i løpet av året.

- Vivendi flytter seg nå over i den neste fasen, og alt skal skje dette året, sier den ene kilden om oppkjøpet av Ubisoft.

Det er ikke derimot sagt at de vil punge ut, koste hva det koste vil. Kildene til Reuters sier at Vivendi også kikker mot Kina for å finne alternative selskaper å kjøpe dersom Ubisoft-oppkjøpet går i vasken.

Vivendi eier i dag 25 prosent av Ubisoft etter en rekke småkjøp. De nærmer seg den magiske grensa på 30 prosent, hvor de ved fransk lov kan legge inn bud på alle aksjene i selskapet samtidig.

I en akjsemelding fra desember sier Vivendi, som tidligere, at de ikke akter å passere denne grensa, i hvert fall ikke før i juni:

- Vi har ikke en intensjon i å utlyse et oppkjøp av Ubisoft, eller til å ta kontroll, sto det i meldingen.

Men samtidig sa de også følgende:

- Vi planlegger å fortsette kjøpene, avhengig av markedsforholdene.

Les mer: Krigen fortsetter.
Les mer: Ubisoft og sjefene slår tilbake mot Vivendi.
Les mer: Ytterligere fiendtlige oppkjøp av Ubisoft-aksjer.
Les mer: Gameloft er blitt tatt over av Vivendi.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3