Det originale «Lost Planet»-spillet, sluppet i 2007, fikk blandede kritikker. Det meste av den negative kritikken stammet fra de overkompliserte kontrollene, mens rosen gjerne påpekte den upåklagelige presentasjonen og den stemningsfulle, isolerte atmosfæren.
Men uavhengig av historie og bakgrunn har «Lost Planet 2»-demoen satt scenen for en langt viktigere del av de større nyhetene: Støtte for flere spillere i samarbeid.
Kobler vi dette med erfaringene fra det første spillet, kan «Lost Planet 2» fort vise seg å bli en utrolig episk flerspilleropplevelse når spillet når butikkhyllene neste år.
«Lost Planet 2» fortsetter fortellingen ti år etter det originale spillet, hvor menneskeheten har klart å gjøre den iskalde planeten E.D.N. III beboelig.
Det som en gang var endeløse snødyner og isbelagte sletter, har nå transformert til et tropisk paradis, komplett med livsfarlig fauna.
Det imperialistiske framrykket har fortsatt ikke vært uten konsekvenser.
Se også: Skjermbilder fra spillet.
Les også: Capcom utsetter «Lost Planet 2» og «Dead Rising 2»
.
Den eksistensielle kampen mot de overvokste insektene kjent som Akrid fortsetter, og setter samtidig bakgrunn for den fantastiske konfrontasjonen i demoen av spillet.
Xbox Live-demoen som nylig ble sluppet, består av ett enkelt, sirkulært brett - med én enkel Akrid som skal beseires. Å kalle fienden enkel er kanskje litt misvisende, spesielt når denne alene tar opp mesteparten av arealet på brettet...
Oppgaven er selvsagt å beseire det digre beistet så fort og grasiøst som mulig, ved å påføre skade til de svake punktene den har rundt, eller inne i, kroppen.
Det endelige målet er å redusere monsterets totale helsemeter til null, samtidig som du tilfredsstiller spillets krav om en god sluttkarakter.
Det er ikke noe direkte karakterkrav for å fullføre brettet, men det hjelper som motivasjon skulle du ønske å kjøre gjennom flere runder. Du kan enten prøve deg alene, eller invitere med deg tre andre kompiser fra Xbox Live-tjenesten.
De ikoniske «Vital Suit»-maskinene returnerer til slagmarken, som et av seriens prominente kjennemerker.
Disse mekaniske, menneskekontrollerte robotene ofrer manøvrerbarhet og fart til fordel for tung skyts, og kan bordes av alt fra én til tre spillere, avhengig av type.
Som naken soldat er du betraktelig mer sårbar, men har til gjengjeld en større grad av mobilitet.
Det lynraske kroksystemet gjør et velkomment comeback, som gir deg muligheten til å klatre og rappellere både miljøet og fienden.
Du kan i tillegg bære to skytevåpen og ett sett med granater, som kan byttes ut med alternative våpen strødd rundt på slagmarken.
Som i «Lost Planet» er «T-ENG»-ressursen fortsatt en viktig del av mekanikken bak spillet. Denne energien er livsblodet til Akrid-dyrene, men brukes også som brensel for «Harmozier»-apparatet, som automatisk supplerer spilleren med helse.
Vanligvis vil du kunne fortsette kampen selv etter død, men går du i tillegg tom for «battle points» tildelt ved starten av kampen, avsluttes spillet for godt.
Denne potten deles av alle på laget, så det gjelder å spille forsiktig og samarbeide - så overdreven død ikke resulterer i game over.
Akrid-monsteret kler omgivelsene godt, selv om brettet kanskje er et par størrelser for lite.
Grafikken og animasjonene er veldig vakre, og det er utrolig imponerende å se hvordan monstrositeten nærmest må klatrer vertikalt opp fjellkanten ytterst på brettet for å få plass til å snu seg.
Demoen er ellers full av nyanser som ikke er innlysende etter én kort runde.
Framgangsmetodene er mangfoldige, og det hele virker veldig fleksibelt og dynamisk.
Det blir spennende å se om denne formen for fleksibilitet bærer gjennom hele spillet, og ikke bare i demoen.
Det er fortsatt litt oppsiktsvekkende at kontrollene er mer eller mindre de samme som før, spesielt når forgjengeren fikk såpass mye kritikk for akkurat dette. Spillet føles også litt overkomplisert, med litt for mange påvirkende faktorer for den relativt enkle dynamikken.
Det er uansett befriende å se at «Lost Planet 2» er såpass fortrolig i forhold til det første spillet. Utviklerne har tilsynelatende gjort nok designendringer til at opplevelsen føles original og spennende, selv om spørsmålet blir om de har klart å tilføre tilstrekkelig relevante endringer til at det ferdige produktet blir kurant.
Med flere vanskelighetsgrader, et karaktersystem som evaluerer ytelsen din og støtte for flere spillere, vil tittelen garantert være attraktiv for de fleste som har noe til overs for actionspill.
Nå som utviklerne i tillegg nevner at det jobbes med en split-screenmodus, har «Lost Planet 2» potensial til å bli en virkelig slagkraftig flerspillertittel. Vi krysser fingrene, og gleder oss til framtidige annonseringer.
«Lost Planet 2» har en forventet slipp tidlig i 2010 til Xbox 360, PC og Playstation 3. Du finner en demo av spillet på Xboxs LIVE-tjeneste.
Se video fra spillet, sluppet under GamesCom for et par uker siden: