Annonse
Annonse
Utvikler glemte å ta backup av online-spillet sitt - så knelte serveren
Mistet all nettkode, og nå blir enkeltspillerdelen gratis.

Utvikler glemte å ta backup av online-spillet sitt - så knelte serveren

Mistet all nettkode, og nå blir enkeltspillerdelen gratis.
3:57
13:52
Utvikler
Utgiver
Slippdato
Plattformer
13:52
3:57

(PressFire.no): Utviklerne i Pathea Games har gått på litt av en gigantsmell med deres «Planet Explorers», et spill som er et åpen-verden RPG-spill med voxel-elementer som lar deg deformere områder og bygge hva du måtte ønske.

Spillet ble utgitt i 2016 etter to år som Early Access-spill, da med mulighet for å spille både alene og med andre venner.

For en måneds tid siden kræsjet derimot serverne, og siden har det ikke vært mulig å spille noe annet enn enkeltspillerdelen.

Nå viser det seg at problemet var langt mer alvorlig, og utviklerne varsler nå at det aldri vil være mulig å spille med andre igjen. Grunnen er ganske enkelt at de har mistet mye av kildekoden til flerspillerdelen av spillet.

Etter at serverne knelte i juni måtte utviklerne benytte seg av backupene sine – som det skulle vise seg manglet en hel del kode som omhandlet online-lobbyen.

- Som du sikkert vet nå dersom du fortsatt spiller «Planet Explorers», så hadde vi et problem med lobby-serveren som gjorde at kodebasen ble slettet fra serveren, skriver utviklerne på Steam.

- Etter å ha prøvd å fikse det gjennom den siste måneden, så har vi landet på den uheldige konklusjonen at det er en tapt sak med mindre vi skriver hele koden fra begynnelsen av igjen.

En programmerer som jobbet på spillet i 2014, men som ikke lenger er involvert med studioet, skal ha skrevet store deler av lobby-koden direkte på live-serveren uten å ta backup. Det kan ikke betegnes som noe annet enn en kardinalsynd av dimensjoner for et online-spill.

Videre sier utviklerne at programvaren de brukte for å kode ikke lenger er støttet, og at de generelt sett ikke har ressursene til å begynne på nytt.

- Uten flerspiller vill ikke «Planet Explorers» være den komplette pakken vi hadde sett for oss, skriver utviklerne.

Derfor gjør de spillet gratis å laste ned, og har planlagt å gjøre hele kildekoden tilgjengelig for alle på nett, slik at de som vil kan leke seg med den.

De sier samtidig at de planlegger å lage en oppfølger, og at arbeidet der mest sannsynligvis starter neste år en gang. De som spiller originalen vil få tilgang til å prøve en tidlig versjon av det.

Se alle Rad Crew-artikler (og podcaster) på Podcast-sidene.
Les alle våre «Den gangen da...»-tekster på undersiden her, eller se andre retrosaker her.
Les mer om spillrelaterte ting som skjer i Norge på vår underside her.
Les mer om e-sport og konkurransespilling på vår underside her.
Les flere meninger på vår samleside her.
Mer om:
Mer om:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3
Mer om:
Oppsummering
Positivt
Negativt
Skjermbilder (klikk for større)
No items found.
Andre artikler om emnet
No items found.
Andre artikler

Utvikler glemte å ta backup av online-spillet sitt - så knelte serveren

Positivt
Negativt
Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum