Ubisoft trekker seg fra E3

Skal kjøre eget show.

28. mars 2023 11:46

(PressFire.no): Ubisoft sier i en uttalelse at de har trukket seg fra årets E3 – spillindustriens største messe i Los Angeles.

Helomvendingen kommer bare knappe måneden etter at selskapet bekreftet at de skulle være med.

– E3 har gitt oss mange uforglemmelige øyeblikk gjennom årene, skriver selskapet til nettsiden VGC.

– Selv om vi til å begynne med hadde tenkt å ha en offisiell tilstedeværelse på E3, så har vi nå bestemt oss for å bevege oss i en annen retning.

Ubisoft sier nå at de heller skal ha en «Ubisoft Forward Live»-sending 12. juni i Los Angeles.

Det betyr at Ubisoft nå går i samme retning som det Electronic Arts har gjort i en årrekke – å ikke være med på selve E3, men heller ha sin egen greie i samme by til samme tid slik at presse og spillindustrien likevel får delta.

E3 vil foregå uten Sony, Nintendo og Microsoft i år, men sistnevnte skal, i likhet med Ubi​oft, kjøre sitt eget løp rundt samme tid.

Ubisoft var det eneste selskapet blant de klassisk største som hadde bekreftet deltakelse under spillmessa, og fremtiden til E3 er dermed usikrere enn noen gang.

Årets utgave av spillmessa vil uansett avholdes i Los Angeles Convention Center fra 13. til 16. juni, mens det vil være online-show fra 12. juni for å vise kommende spill. Dette inkluderer spillshow som The PC Gaming Show, Future Games Show og Guerilla Collective.

I tillegg vil det altså komme sendinger fra Microsoft, EA og Ubisoft.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3