Ubisoft og sjefene slår tilbake mot Vivendi

Kjøper aksjer for harde livet. Skjebnemøte om tre dager.

26. september 2016 12:27
Yves Guillemot har punget ut.

(PressFire.no): Drakampen mellom Ubisoft-grunnleggerne og Vivendi fortsetter.

En kjapp oppsummering: Guillemot-brødrene, som eier Ubisoft og som eide Gameloft, er i en merkelig tvist med gigantselskapet Vivendi. Sistnevnte kjøpte opp nok aksjer i Gameloft til å presse de ut, og har nå begynt oppkjøpet av Ubisoft.

Dette er en såkalt fiendtlig oppkjøp, der de nå har kjøpt såpass mange aksjer at de har bedt om både plass i, og restrukturering av, styret i selskapet. De eier nå over 20 prosent av de stemmeberettigede aksjene.

Toppsjef Yves Guillemot i Ubisoft er bekymret, og mener Vivendi kommer til å dra Ubisoft i en elendig retning dersom de får viljen sin.

Derfor har han i de siste månedene samlet troppene for å kjøpe tilbake nok aksjer til å kunne stå imot overtakelsen som er i ferd med å skje.

Nå leverer han en god én-to-tre i form av at han og broren tidligere i september kjøpte 3,5 prosent av aksjene, i tillegg til at Ubisoft selv kjøper tilbake ytterligere 3,2 prosent av aksjene – som har vært i eie av banken Bpifrance.

Bpifrance-aksjene går dermed inn i potten som de ansatte med aksjeposter eier, og er derfor i første omgang utenfor rekkevidden til Vivendi.

Sluttpunsjen kom for bare en time siden, da Guillemot-brødrene kjøpte enda ytterligere 3 prosent av aksjene. De eier nå, gjennom selskapet Guillemot Brothers SE, nesten 20 prosent av de stemmeberettigede aksjene alene.

Dette, i tillegg til aksjene Ubisoft selv eier, og at flere av de store eierne av Ubisoft er lojale til Guillemot, gjør at de nå står sterke inn mot generalforsamlingen 29. september. Det er da Vivendi etter sigende skal prøve å komme seg inn i styret, og skjebnen til selskapet muligens avgjøres.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3