«Twilight»-fans lager spill

Pussig nok er det fremdeles ikke laget et spill basert på den enorme «Twilight»-suksessen. Nå tar fansen selv affære.

30. juli 2009 11:45

Twilight-serien er den kanskje største boksuksessen siden Harry Potter. Bøkene med en romantisk vampyrfortelling har solgt over 53 millioner eksemplarer og er oversatt til hele 37 språk.

Serien har også allerede fått sin første film, som tross den labre kritikken gikk rett inn på kinotoppen. Samtidig har også DVD'en hatt eventyrlige salgstall og det forventes enda mer av filmatiseringen av bok nummer to i serien.

UOFFISIELT TWILIGHT-SPILL?

Nå har nyheten om at et selskap kalt Brainjunk Studios jobber med et MMO basert på «Twilight» nådd nettet.

Selskapet påstår at de jobber med et spill som de på nettsiden beskriver som ikke-lineært, hvor du kan gjenoppleve hendelser fra de populære bøkene «fra perspektivene til dine mest elskede rollefigurer».

Ifølge den offisielle nettsiden skal den selvtitulerte Twilight-entusiasten, studenten, marine-veteranen (!) og programmereren Brandon Gardner være spillets sjefsdesigner.

Brainjunk Studis har også leid inn den ferdige spillmotoren Esenthel som skal brukes i utviklingen. Spillet skal, via en spesiell journal, gi deg muligheten til å reise frem og tilbake i tid, noe som gir deg muligheten til å oppleve perioder i fortiden.

Du skal visstnok også kunne lage din egen rollefigur som du kan spille på nettet som menneske, vampyr eller varulv.

Det er imidlertid lite som tyder på at Brainjunk Studios eier rettighetene til å utvikle et spill basert på serien. Nettsiden innholder ingen offisielle logoer eller koblinger til interesseorganisasjonen Twilight’s Summit Entertainment.

Man kan kanskje spørre hvorfor spillet basert et av de siste årenes største merkenavn skulle utvikles av et nytt studio fullstendig uten erfaring?

Ifølge spillbloggen Kotaku.com tyder alt på at dette bare en gjeng med fans som har veldig lyst til å lage et spill basert på bøkene.

Også Eurogamer.net betrakter det som usikkert at spillet noen gang ser dagens lys og kaller hele prosjektet «lite sannsynlig».

«Twilight»-serien er skrevet av Stephanie Meyer. Det er hittil utgitt fire bøker, og det er (foreløpig, i det minste) ingen offisielle planer om å gi ut flere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3