Trials HD: Big Pack

Flere fengslende balanseøvelser.

«Trials HD» tok oss med storm da det ble lansert som et av flere solide XBLA-titler i sommer. På E3 presenterte Microsoft spillene i Summer of Arcade-kampanjen. Titler som «Shadow Complex» og «’Splosion Man» hadde selskap av et finskutviklet motorsykkelspill – basert på en PC-utgivelse. Man ble raskt litt skeptisk innledningsvis...

Men umiddelbart etter at vi testet det fikk vi godfot. «Trials HD» er et slikt spill du fort kan oppleve å bli avhengig av – og det kan potensielt forårsake at du må handle deg en ny Xbox 360-kontroller.

Det er nemlig frustrerende vanskelig til tider, spesielt på de siste par nivåene. Når RedLynx nå har gitt ut en voksen utvidelse kalt «BIG Pack» er det derfor gledelig at man har fordelt innholdet gjennom flere vanskelighetsgrader. På den måten kan de fleste kose seg med noe nytt innhold.

Les også: Intervju med utviklerne i RedLynx.
Les også: Vår anmeldelse av «Trials HD».

23 NYE BANER

Først av alt, og kanskje aller viktigst:

De nye banene føles virkelig som et overskuddsprosjekt og nesten dobler spillbart innhold i «Trials HD».

Flere spill kan fort stå i fare for å bli tildelt noe lunken restemat gjennom en utvidelse– med innhold som utvikleren har hatt liggende i skuffen, eller være gjennomsyret av hastverksarbeid.

Det er ikke tilfellet med «BIG Pack». RedLynx har lagd totalt 23 nye baner og disse er spredt ut over de forskjellige vanskelighetsgradene (12 i medium, 9 i hard samt 2 i extreme).

Du finner dessuten ett dusin nye skill games. Alle de 23 nye banene kan for øvrig nytes i de nye turneringene du også får med på kjøpet. Du får også nye achievements du kan jakte på.

I tillegg til å designe nye baner, har utviklerne også introdusert en rekke nye gjenstander du raskt møter på: Biler, motorer, turbiner, vindmaskiner og mer. Alt dette kan du også bruke om du er kreativ og vil lage egne baner.

I første rekke er det disse objektene, samt den overhengende følelsen av skaperglede, som sørger for at dette nesten virker som et helt nytt Trials-spill.

Flere ganger underveis tvinger smilet seg frem, for hoppene er høyere, rakettpakkene brukt på en måte som gjør loopene og magasuget større – og de nye fysikkobjektene skaper mer dynamikk og galskap.

På mange måter er de nye banene bedre enn i originalspillet gjennom introduksjonen av nye elementer og mer lekne løyper.

MER GALSKAP

Én av de nye banene, Dangerous Ride, inkluderer en bil på gigantiske hjul.

Målet er å balansere motorsykkelen på bilen når den transporterer deg til neste hinder mens kameraet zoomer ut og etterlater deg med følelsen av stooore maskiner i våryr parringslek.

Andre ganger møter du baner som løfter sykkelen til værs gjennom de nevnte vindmaskinene som blåser støv, planker og deg til værs. Helt nye «Trials HD»-utfordringer, altså, og det føles friskt!

Er berg-og-dalbane-følelsen noe for deg anbefales Epic Jumps, en bane som tar Trials til nye høyder – bokstavelig talt. Du får også prøve kubikk på to hjul i verdensrommet, i tilnærmet vektløs tilstand. Banen 1 Bit Trip gir hakeslepp - for plutselig introduseres du for en N64-estetikk og ren retro 2D-grafikk med bare to farger.

Igjen et eksempel på følelsen av at denne utvidelsen er noe RedLynx har angrepet med nye idéer og et ønske om å gi Trials-fansen mye innhold for pengene, men også overraske litt underveis.

Som du skjønner har utviklerne både jobbet med å ruste opp «Trials HD» med nye fysikkelementer, samtidig som de har øst mer kreativ galskap inn i utvidelsene. Det er modig og tøft, og noe flere utviklere burde ta lærdom av i stedet for enten å skjenke oss brett som opprinnelig var ment inkludert i fullprisspillet eller bedriver venstrehåndsarbeid mens høyrehånda sjekker nettbanksaldoen.

For drøye 30 kroner føles «Trials HD: BIG Pack» nesten som å stjele fra RedLynx om du ser på hva du får for pengene. Personlig var denne utvidelsen også en motivasjon til å sjekke hvordan mine tider hadde stått seg på leaderboards mot Xbox 360-venner, noe som fikk meg til å gjøre nok et forsøk på å presse noen tiendeler her og der.

«BIG Pack» anbefales på det varmeste om du eier «Trials HD» og trenger et påskudd for å plukke opp fysikkpuslespillet på to hjul. Og har du ikke spilt «Trials HD» på Xbox 360 før, har du en godbit i vente.

Om RedLynx angriper en ny dose innhold til dette XBLA-spillet med den samme grad av entusiasme og kreativitet er det bare å glede seg! Det er nemlig mye som tyder på at det kan komme mer innhold.


PS: «Trials HD» og denne utvidelsen kan lastes ned fra Xbox LIVE Marketplace. «BIG Pack» koster 400 Microsoft-poeng (som tilsvarer 33 kroner).

PPS: Forgjengerne til «Trials HD» florerer som gratis flashspill. Prøv et her.

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3