Tiger Woods PGA Tour 10

Hvordan topper man det perfekte golfspillet?

Tiger Woods i 2009-versjon var det beste golfspillet, punktum. Det å følge opp sine egne suksesser med NHL, FIFA og Tiger, som alle var aldeles glitrende i fjor, kan umulig være en drømmesituasjon.

Lager EA for bra spill, kan jo rett og slett salget året etter dale, paradoksalt nok.

Men som hos idrettsutøvere flest kan det også vekke konkurranseinstinktet og sørge for at lista legges høyere neste gang.

«Tiger Woods PGA Tour 10» introduserer noen nyheter, men spørsmålet blir om det er nok for å forsvare 600 kroner om du eier fjorårsmodellen.

DYNAMISK VÆR

La oss ta de største nyhetene først.

For første gang kan du spille US Open-turnering, i tillegg finner du selvsagt alle andre baner du forventer.

Det mest interessante er det dynamiske været som gjør at om det regner i virkeligheten, ja, da gjør det også det på spillbanen.

Og været har mye å si for banespillet om du skrur på Live Weather i menyen.

Weather Channel-samarbeidet er helt i tråd med EAs filosofi i sportsspill. Det handler om å øke realismen, og dynge på med morsomme gimmicker som dette. «Fight Night: Round 4», et annet ferskt EA-spill, har for eksempel livestreaming fra ESPN-sportsradio.

Dette virker kanskje fjåsete, men jeg kjøper det.

Skraper du litt under overflaten finner du i bunn og grunn Tiger fra i fjor. Menyene, grafikken og onlinespill har bare små forbedringer. Av det visuelle ser du at publikum har økt i antall, men uten at de bringer noe særpreg til banen.

Det forbløffer meg å se at 20 mennesker utfører de samme bevegelsene, samtidig. Det er kanskje ikke på dette området at EA kan lage salgsargumentet som får folk til å løpe til spillbutikkene, men et mer uforutsigbart publikum og litt liv utenfor green’en hadde gjort seg.

NY PUTT

Måten du putter på har vært et ømfintlig tema i Tiger-sammenheng.

For noen år tilbake endret EA puttesystemet i Tiger, og jeg følte plutselig at jeg hadde mistet en nær venn da spillbarheten ble drastisk satt tilbake.

I fjor fungerte det meste briljant, også putten. I år har EA lagt til en ny måte å putte på, en som gir deg et meter på siden med indikasjon om styrke.

Heldigvis kan du finne tilbake til fjorårsputten om du går i menyene, for denne er langt bedre.

Online fungerer det helt fantastisk, som ventet. EA kan dette. I fjor kom også onlinenyhetene som økte spillbarheten over nett betraktelig.

Det å spille mot en venn over nettet, eller måle krefter med fremmede, gikk som en lek gjennom systemet med fargestriper (en farge per spiller) og mange morsomme onlinemoduser.

I år er det lagt til noen nyheter i forhold til nettspill, i første rekke gjennom muligheten til å spille mot golfproffene.

Du finner også et mye større fokus på DLC, for EA har tenkt å tjene sine penger. Baner som The Predator må du laste ned mot en slump penger. Nytt av året er også muligheten du har for å handle utstyr for ekte penger, om du ikke gidder å spille på deg nok prispenger før du oppgraderer ballene eller kølla di, samt forbedre ulike aspekter ved spillet ditt.

ENDELIG TROFÉER

Tiger Woods-spillene er både det perfekte søndagsavslapningsspillet – og det morsomste å sette på om du har konkurransesugne venner på besøk. I fjor falt alt på plass, og dette videreføres også i Tiger 10.

Du har en omfattende karakterskapelsesmeny i starten, Tigers personlige trener som mentor og RPG-elementene i form av tallverdier som hele tiden forandrer seg i takt med hvor godt du spiller.

Hank Haney, Tigers trener, pirker på detaljene ved hull du ikke presterte på etter hver turnering, og du får sjansen til å forbedre spillet ditt.

Dette aspektet ved Tiger-spillene er fantastisk. Jeg husker tilbake da man måtte inn i Pro Shop for å ”handle” seg bedre putteegenskaper. Det virker bare teit nå i dag.

Vedkommende i EA som kom opp med idéen ved å la det reelle spillet ditt påvirke tallverdiene, burde få en Nobel-pris - eller i hvert fall lønnspålegg.

Det er det eneste naturlige man kunne gjøre, men det øker spillbarheten og gir deg en ekstra gulrot i karrieredelen.


Er det noe som manglet i fjor, var det støtte for trophies på PS3-versjonen. EA valgte i stedet å lage sitt eget belønningssystem og gi deg onlineutfordringer, men er det ett spill som er som skapt for trophies/achievements så er det Tiger Woods.

Heldigvis er trophies på plass i «Tiger 10». Setter du en 30 meters putt får du dermed et bevis på dette som du kan flotte deg med.

Hvorvidt du føler for å oppgradere «Tiger 09», avhenger av din interesse for (dynamisk) vær. Og om du vil spille US Open, da. Men poenget er at «Tiger 10» er såpass likt fjorårets at de fleste nok vil føle det er for lite nytt i årets modell til å forsvare et kjøp.

Eier du ikke «Tiger 09» er det ingen diskusjon, for «Tiger Woods PGA Tour 10» er det beste golfspillet du finner i butikken.

PS: Vi har anmeldt PS3-versjonen. Spillet slippes også til Xbox 360, samt egne versjoner til PS2, PSP og Wii.

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3