Tidligere Rockstar-sjef saksøker sin gamle arbeidsgiver for 1,2 milliarder

Spillgiganten svarer med motsøksmål.

13. april 2016 10:59

(PressFire.no): Vi har tidligere skrevet om at Rockstar Games-profilen Leslie Benzies etter 17 år hadde forlatt «Grand Theft Auto»-studioet.

Det var beskjeden fra spillgiganten, som hevdet at han etter et friår hadde besluttet å ikke komme tilbake i jobben.

En av tidenes største spillsuksesser.

Vil ha 1,2 milliarder kroner

Nå tar historien en ny vending – Benzies går til sak mot sin tidligere arbeidsgiver og krever svimlende 150 millioner dollar, eller rundt 1,2 milliarder kroner med dagens kurs, for tort og svie i tillegg til ubetalte royalties.

Ifølge søksmålet hevdes det at Houser-brødrene skal ha «gått bak ryggen» til Benzies, hvor han mener at Sam Houser skal ha bygget opp et hat mot ham og derfor også ikke ha betalt ut penger han mener var en del av avtalen.

I 2008 skal Benzies ha inngått en avtale med Take-Two som involverte delte inntekter på spill i framtiden, som han angivelig ikke skal ha fått.

Benzies hevder også at da han kom tilbake på jobb etter et friår kom til låst dør, hvor nøkkelkortet plutselig ikke fungerte lenger.

- Etter å ha bli eskortert inn av sikkerhetsvaktene, fikk Benzies beskjed om å forlate Rockstar North-kontorene, heter det i en uttalelse fra Benzies advokat.

Motsøksmål

Nå svarer Take-Two Interactive med et motsøksmål, hvor de anklager Benzies for å ha brutt kontrakten.

Ifølge spillselskapet skal han ha forlatte selskapet uten begrunnelse, og derfor ikke er berettiget penger for royalties verken før eller etter at han forlot selskapet.

I en uttalelse fra Rockstar til Polygon menes det at Benzies har holdningsproblemer, og at han derfor har handlet uten å ta hensyn til kontraktavtalen, som han angivelig skal ha sagt seg enig i ved flere anledninger.

Videre heter det fra spillgiganten at «påstandene hans er uten belegg og i mange tilfeller direkte bisarre».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3