Tidligere Bungie-sjef: - Activision-avtalen ble så ille som vi frykta

Hevder meldingene om «skilles som venner» er «bullshit».

7. juli 2020 12:50

(PressFire.no): Det er i et intervju på YouTube-kanalen HiddenXperia at den tidligere komponisten og tidligere medgrunnleggeren av «nye» Bungie, Marty O’Donnell, er svært åpen om Activision-avtalen rundt «Destiny»-serien.

I fjor kom beskjeden om at de skiller lag og at Bungie får beholde «Destiny»-serien – en serie de hele tiden eide, men som de nå også fungerer som utgiver for helt selv.

Det kom etter at det i lengre tid hadde kommet drypp om at forholdet mellom Bungie og Activision hadde surnet.

O’Donnell var i ledergruppen og styret i Bungie da de signerte tiårsavtale med Activision i 2010 og er åpen om at han er en av dem som har skyld i å godta avtalen.

- We visste det var risikabelt helt fra starten av, og det ble akkurat så ille som vi frykta, sier han i intervjuet.

Han hevder videre at han var den av dem som etablerte at det var viktig at de fikk beholde eierskapet til merkevaren inn i avtalen – det etter at de solgte «Halo»-serien til Microsoft i 2000.

De skal også ha sikret kreativ frihet rundt merkevaren, men insinuerer at Activision fant andre måter å påvirke prosessen.

- Dette var ikke et ekteskap skapt i himmelen, sier han og er tydelig på at alle offisielle beskjeder om at selskapet skiltes som venner er «bullshit».

Han hevder faktisk at det var slik han til slutt fikk sparken i selskapet – via splittelse i ledelsen.

Da han mistet jobben prøvde Bungie også å frata ham aksjer i selskapet og eventuelle framtidige inntekter basert på arbeidet han har gjort, men i ettertid vant han et søksmål mot sin tidligere arbeidsgiver.

O’Donnell kan også avsløre at Microsoft var ett av selskapene som var nære å legge inn et stort bud på «Destiny»-avtalen, men de skal ikke ha vært villige til å la Bungie beholde rettighetene til merkevaren.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3