«The Witcher» til konsoll satt på pause

Pengekrangel ser ut til å stoppe utviklingen av konsollversjonene av «The Witcher: Rise of the White Wolf».

3. mai 2009 09:34

Ryktene om at «The Witcher: Rise of the White Wolf» har støtt på problemer har tasset rundt på nettet i noen uker.

Nå har sjefen for utvikleren, Olivier Masclef, innrømmet at det er hold i disse ryktene.

- Utviklingen av «The Witcher: Rise of the White Wolf» har blitt suspendert i et forsøk på løse finansielle problemer mellom de forskjelige partnerne på prosjektet.

- Vi beklager dette, spesielt overfor fans som utålmodig venter på at spillet skal bli sluppet. Jeg håper vi kan finne en vennskapelig løsning både med nåværende og tidligere partnere i dette ambisiøse prosjektet, sa Maclef til VG247.

Ifølge Maclef skal de «finansielle problemene» ha oppstått etter at betalinger fra CD Projekt stoppet opp. Han mener også at prosjektet ikke har vært dekket økonomisk i en periode på hele tre måneder.

SJEF UTTALER SEG VIA KOMMENTARFELT

Det kan se ut som det har oppstått en sur uenighet mellom CD Projekt og utviklerselskapet Widescreeen.

CEO fra CD Projekt, Michal Kicinski, sier det er beklagelig at de ikke kan kommunisere med Widescreen Games på vanlig vis, men at det skjer gjennom media.

Han har sagt sin mening om uenigheten gjennom kommentarfeltet under arrtikkelen hos VG247.

Her mener han at de har betalt for alle utviklermålene, men innrømmer at betalingene har vært «senere enn planlagt». Han påstår at det skyldes forsinkelser fra Widescreen.

Kicinski fortsetter:

- Det viktigste er at utviklingsprosessen ikke klarte slippdatoen, samtidig som den nye slippdatoen ble flyttet flere ganger. Og utenom den planlagte utgivelsen var det tekniske problemer som laget en risiko for å ikke nå planlagt kvalitet, noe som er fullstendig uakseptabelt. Dette gjorde at vi avsluttet samarbeidet med WSG. 

Dermed er det ingen som vet hva som skjer med konsollversjonene. CD Projekt eier rettighetene til merkenavnet og Namco Bandai har gjort en distribusjonsavtale med Atari.

Vi følger spent med på fortsettelsen i denne såpeoperaen som nå utspiller seg.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3