«The Outer Wilds» med storeslem under årets BAFTA

Ble sendt fra kjelleren til Dara Ó Briarin.

7. april 2020 15:57

(PressFire.no): Det er gått et år siden forrige gang spillindustrien klappet seg selv på ryggen i Storbritannia, hvor norske Sarepta Studio vant stort med sitt «Mitt Barn Lebensborn».

Denne gangen var det derimot ingen norske spill nominerte, og takket være coronavirus-utbruddet også helt andre rammer.

Siden BAFTA-konferansen ikke kunne avholdes med glitter og rød løper i London denne gangen, ble det hele flyttet til det store Internett – og alle aktører var like greit hjemme hos seg selv.

Dara!

Faktisk ble brorparten av greiene sendt fra stua til komiker Dara Ó Briain, som var kveldens vert. Det hele er herlig lavbudsjett, men likevel sjarmerende nok til at det fungerte.

- Vi lever i merkelige tider. Var det bare noen uker siden at vi trodde den største trusselen mot menneskeheten var en illsint gås, spurte O’Briain med glimt i øyet.

- Var det virkelig bare noen måneder siden at vi fnøs av et dataspill som fortalte hvor viktige de som jobber som bud ville være i et post-apokalyptisk landskap?

Uansett, utdeling av priser ble det, og storeslem var det «The Outer Wilds» som dro med seg, med både pokalen for «Beste Spill», og flest priser generelt (sammen med «Disco Elysium»).

Hideo Kojima fikk æresprisen «Fellowship» fra BAFTA, mens «Disco Elysium» fikk priser i henholdsvis kategoriene «Beste debut-spill», «Beste musikk» og «Beste narrativ».

Beste animasjon: «Luigi’s Mansion 3»
Beste visuelle uttrykk: «Sayonara Wild Hearts»
Beste lyd: «Ape Out»
Beste spill: «Outer Wilds»
Beste britiske spill: «Observation»
Beste debut-spill: «Disco Elysium»
Beste pågående spill: «Path of Exile»
Beste familiespill: «Untitled Goose Game»
«Game Beyond Entertainment»: «Kind Words»
Beste design: «Outer Wilds»
Beste flerspiller: «Apex Legends»
Beste musikk: «Disco Elysium»
Beste narrativ: «Disco Elysium»
Beste originale spill: «Outer Wilds»
Beste skuespiller i hovedrolle: Gonzalo Martin som Sean Diaz i «Life is Strange 2»
Beste skuespiller i mindre rolle: Martti Suosalo som Ahti the Janitor i «Control»
Beste tekniske prestasjon: «Death Stranding»
Beste mobilspill: «Call of Duty Mobile»

Vinnerne ble oppringt og fikk holdt sine takketaler via videokonferanse eller pre-filmet snutt. En liten del av meg håper egentlig at BAFTA fortsetter dette formatet framover.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3