«The Duke» gjør comeback

Gigantkontrolleren skal gis ut på nytt i oppdatert form.

24. oktober 2017 13:16

(PressFire.no): Kjært barn har mange navn, sies det. Men av alle de alskens snåle kontrollere som har fulgt med konsoller opp gjennom tidene, så er «The Duke» kanskje den som skapte størst splid.

Den originale Xboxen kom rett og slett med en diger jævel av en spake. Så diger at Microsoft valgte å lansere en mindre variant, «Controller S», i Japan.

Denne ble etter hvert standard også i konsollpakkene i Europa og USA, men enkelte foretrakk den svære kladeisen som kom først – og som var i Guinness Rekordbok for «Største kontroller».

Og nå blir det sannelig gjensyn.

Det er dingsbomsmaker Hyperkin, som lager kontrollere til de fleste konsoller (og retrokonsoller), som skal gi ut «The Duke» på nytt. Det i samarbeid med Seamus Blackley, en av designerne bak den originale Xboxen.

Forøvrig: Blackley drepte nesten hele Xbox-teamet etter avdukingen under GDC 2000. Det kan du lese mer om her.

Alt av knapper er med, men noen nyvinninger er gjort. For eksempel er hele plastrundingen på midten nå en trykkbar LCD-skjerm – som viser oppstartssekvensen til den første Xboxen. Den funker også som «home»-knappen.

Kontrolleren har også utgang for hodetelefoner. Originalspakene hadde ikke bumperknapper (bare to analoge triggere), men de to ekstra hvite og svarte knappene vil ta over denne funksjonaliteten på nyutgivelsen.

Det hele skal visstnok gis ut rundt juletider og vil fungere på Xbox One (og pc, tipper vi).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3