Tester ut strømming av PS5-spill i 4K

Beta ute nå.

8. august 2023 13:15

​(PressFire.no): Sony har rullet ut en ny runde med beta-invitasjoner til brukere som er en del av testpanelet for PS5. Det melder flere brukere i sosiale medier.

Disse har fått tilgang til å strømme en rekke PS5-spill via konsollen sin – altså kan de spille rett fra internett uten å måtte laste ned eller installere spillene først.

Konsollen støtter allerede strømming av PS3- og PS4-spill opp til 1080p-oppløsning, men nå står også PS5-spill for tur, og det med oppløsninger opp til 4K.

Vi har sett strømming av 4K i spill før, GeForce Now støtter dette nå (og Google Stadia gjorde det). Xbox støtter derimot ikke oppløsninger over 1080p enda gjennom Game Pass Ultimate.

Vi vet ikke om det faktisk er spillene som kjører i 4K eller om det bare er selve bildet som strømmes over 4K (en teknikk som gir et langt klarere bilde, selv om spillet er rendret i 1080p) – men om vi skal gjette så er det førstnevnte.

Planen fra Sony er at spillerne skal kunne strømme spillene som er å finne i deres online-abonnementstjeneste PS Plus Premium – i tillegg til at folk skal kunne strømme spill de selv eier.

Selskapet skal også lansere en egen strømmehåndholdt etter hvert. «Project Q» som den foreløpig heter virker derimot som den bare skal strømme spill fra selve PS5-konsollen.

Strømming av PS5-spill er altså nå i en testfase, så forvent en utrulling i løpet av noen måneder.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3