«Terraria»-skaperne gir millionbeløp til Unity-konkurrentene

– Å bare komme med en offisiell uttalelse er ikke nok.

20. september 2023 00:23

​(PressFire.no): Utviklerne av det svært populære overlevelsesspillet «Terraria», Re-Logic, har i sosiale medier gått hardt ut mot Unity-skaperne og det de mener er «mørke krefter» i selskapet.

Skaperne av den populære spillmotoren annonserte nylig at de ville endre avtalene med alle som har publisert et spill som bruker den – og innføre en avgift per installering av spillet.

Det har fått spillutviklere verden over til å se rødt, og Re-Logic stiller seg bak disse. Dette til tross for at de ikke selv bruker motoren.

– Teamet hos Re-Logic har fulgt med på det som har skjedd rundt Unity med interesse og tristhet. Tapet av en tidligere ledende og brukervennlig spillmotoer til mørkere krefter som påvirker spillbransjen så negativt har gjort oss forferdet, for å si det mildt.

– Vi fordømmer ubetinget og motsier oss de nylige endringene i avgifter som Unity har lagt fram og måten de gjorde det på. Den idiotiske måten årevis med oppbygd tillit ble kastet til side av Unity på, for nok en måte å presse utgivere, studioer og spillere på, er den tristeste delen.

Re-Logic sier at det hele vil gå ned i historiebøkene som noe bransjen ikke kommer til å glemme. Men å bare være kritisk er ikke nok, sier de.

– Vi føler at en enkel uttalelse ikke er nok. Selv om Unity trekker seg på de nye policyene og uttalelsene, så er ødeleggelsen av tillitsforholdet ikke så enkelt å reparere.

Derfor donerer Re-Logic 100 000 dollar (1,07 millioner kroner) til hver av de to spillmotorene Godot og FNA, som begge er prosjekter med åpen kildekode og som har vokst i popularitet de siste årene.

Begge prosjektene vil også motta 1000 dollar (10700 kroner) i måneden fra Re-Logic fremover.

– Vi mener at det nå er like viktig å stille seg bak noen av de voksende spillmotorene med åpen kildekode.

– Alt vi ber om tilbake er at de forblir bra mennesker og fortsetter å gjøre alt de kan for å gjøre disse motorene kraftige og tilgjengelige for utviklere overalt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3