Take-Two kjøper Gearbox – sparker en rekke ansatte

Og bekrefter utviklingen av nytt «Borderlands».

29. mars 2024 12:47

(PressFire.no): Embracer Group fortsetter å rydde i studioene sine for å komme unna en kjempegjeld etter flere år med storkjøp – og sist ute er at de selger Gearbox til utgiver Take-Two.

Salget er på fem milliarder kroner, og Gearbox vil fortsette som et individuelt studio under Take-Two med Randy Pitchford som toppsjef.

Med seg får også Take-Two de forskjellige seriene Gearbox eier, inkludert «Borderlands», «Tiny Tina's Wonderlands», «Homeworld», «Risk of Rain», «Brothers in Arms», «Duke Nukem» og kommende spill.

Samtidig bekreftes det at Gearbox jobber på seks kommende spill, inkludert i «Borderlands»- og «Homeworld»-seriene.

Bare timer etter at kjøpet ble annonsert ble flere ansatte i Gearbox mister jobben. Akkurat hvor mange som mister jobben er derimot uklart ettersom det ikke er noen offisielle uttalelser enda, men i sosiale medier sier PR-manager Jennifer Locke at hun og «utallige andre» har måttet gå.

– Sammen med utallige andre har jeg blitt informert om at jeg har fått sparken hos Gearbox, skriver hun på Twitter.

– Det var virkelig en drøm som gikk i oppfyllelse å kunne jobbe på dette teamet, og jeg er veldig takknemlig for tiden min her.

Også brukertester Jewels Verne skriver på Twitter at hun har mistet jobben.

Det skal nevnes at Gearbox har sitt eget utgiverselskap kalt Gearbox Publishing, og det er mulig at Take-Two, som allerede er en utgiver, ikke ønsker å drifte dette.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3