Switch på full fart mot å bli den bestselgende konsollen til Nintendo gjennom tidene

Rekordtall for Nintendo.

6. mai 2021 11:40

(PressFire.no): Nintendo har sluppet en ny rapport for året som har gått – og hos Nintendo (og mange andre storselskaper) avsluttes finansåret 31. mars.

Koronaåret har stått for en gigantisk framgang i salg for selskapet, som kunne slå i bordet med 134 milliarder kroner i omsetning, en oppgang på over 34 prosent fra året før. Det resulterte i nesten 52 milliarder kroner i rent overskudd – en nær dobling av samme resultat i 2019.

I spissen for denne oppgangen er Switch-salget, som ikke ser ut til å sakke farten. Fra april 2020 til mars 2021 ble det solgt 28,8 millioner Switch-konsoller.

Det betyr at konsollen nå har solgt 84,59 millioner.

Nintendo regner med at det blir noe nedgang i året som kommer, men at det fortsatt vil bli det nest beste for konsollen – de spår at den vil selge 25,5 millioner det neste året.

Switch er dermed i rask fart på vei til å bli den bestselgende konsollen for Nintendo noensinne.

Av spillsalg ser vi at «Animal Crossing: New Horizons» solgte hele 20,85 millioner eksemplarer etter lanseringsmåneden. Totalen der er nå på 32,63 millioner solgte eksemplarer, nest mest på konsollen.

Øverst har vi som vanlig «Mario Kart 8 Deluxe», som tre år etter lansering likevel passerte 10 millioner solgte på et år. Spillet er i ferd med å presse seg oppover på «best solgte spill»-listene med 35,39 millioner solgte på Switch – i tillegg til 8,45 millioner på Wii U.

«Super Mario 3D World» solgte mer enn fire millioner eksemplarer de seks ukene det var ute før finansrapportens slutt, mens samlepakken i «Mario 3D All-Stars» solgte over ni millioner.

Nintendo avslutter hele greia med å stadfeste at både «Bayonetta 3», «Breath of the Wild»-oppfølgeren og «Metroid Prime 4» fortsatt er under utvikling.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3