– Switch-oppfølgeren kommer neste år

Utviklere har begynt å få utviklerverktøy, ifølge kilder.

31. juli 2023 17:02

(PressFire.no): Det er nettsidene Eurogamer og VGC som sier de har kilder på at flere utviklerstudioer har mottatt såkalte «dev kits» for Nintendos neste spillkonsoll.

Utviklerne som har fått tilgang til utviklerverktøyene skal være spesielt utplukket av Nintendo.

Konsollen skal angivelig fortsatt være en hybridkonsoll som kan spilles både på TV-en og tas med, slik Switch er.

Den nye konsollen skal lanseres en gang i andre halvdel av neste år, forteller kildene til de to nettavisene (Eurogamer er hakket mer presise: Deres kilder sier «sent» neste år). Eurogamer var de første som avslørte Switch via sine kilder i 2016 – og som hadde informasjon om hvilken teknologi som driver konsollen.

Som med Switch så skal den nye konsollen støtte fysiske spillkort, mens det fortsatt ikke er klart om den vil ha en OLED-skjerm eller en billigere LCD-skjerm – sistnevnte skal være på bordet for å få ned kostnadene ettersom konsollen vil trenge mer lagringsplass på grunn av d​agens spillstørrelser.

Det er ikke klart om konsollen vil kunne kjøre Switch-spill, men Nintendo har uttalt at de ønsker å få flest mulig av Switch-kjøperne over til den nye plattformen.

At en ny konsoll er på trappene er ikke fryktelig overraskende. Switch er inne i sitt syvende år siden lanseringen nå, og salget har omsider begynt å sakke – selv om den fortsatt selger godt. Nintendo forventer en nedgang i salg på mer enn 16 prosent neste år.

Kanskje mer kritisk er det at maskinvaren i den gamle konsollen nå for alvor begynner å føles datert. En ny konsoll vil gjøre det langt lettere for utviklere å porte spill fra Xbox Series og PS5 til den nye konsollen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3