Strømmedingsen til Xbox ble for dyr, sier sjefen

– Jeg tror alle hos oss skjønte at vi var litt utenfor på pris.

17. november 2022 12:09
Xbox-sjef Phil Spencer.

(PressFire.no): Microsoft planla å gi ut en liten boks man kunne koble til TV-en sin for å strømme spill via internett og Xbox Cloud Gaming – men stanset hele prosjektet, kalt «Keystone», før den i det hele tatt ble offisielt annonsert.

Nå har Xbox-sjef Phil Spencer kastet litt lys over hva som skjedde, og sier til The Verge at den rett og slett ble for dyr.

– Keystone ble dyrere enn vi ville at den skulle være da vi bygde den, med hardwaren den bestod av, sier Spencer, og forklarer at de som jobbet på prosjektet heller bestemte seg for å lage en strømme-app til smart-tver.

– Vi fokuserer likevel fortsatt på Keystone og ser på når vi kan få til en mer riktig pris.

– Jeg tror at, for å få en strømmeboks til å ha mening, så må prishoppet opp til Xbox Series S være ganske merkbart. Jeg har også lyst til å inkludere en kontroller når vi skal gi den ut, så det var ganske enkelt bare om vi kunne bygge produktet til en riktig pris. 

– Og om vi ikke kunne det, hvor kan vi fokusere teamet? Så vi valgte å lage en TV-app med Samsung og er skikkelig fornøyde med resultatene der.

Spencer påpeker at en Xbox Series S i dag koster 299 dollar, og at det ikke ga noen mening å ha en strømmeboks som kostet tett opp mot dette. Et prispunkt på 99 til 129 dollar høres mer riktig ut, ifølge Xbox-sjefen.

– Når du lager et nytt produkt så handler det alltid om, har du det riktige designet? Har du det riktige brukergrensesnittet? Har du det riktige kundeinnsalget? Og det innsalget inkluderer prisen, og jeg tror alle hos oss skjønte at vi var litt utenfor den prisen.

Til syvende og sist ble boksen satt på vent, i hvert fall inntil prisen på delene i den går ned.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3