Stor oppdatering til «GT 5» rundt hjørnet

Forbedrer menyer, lastetider og legger til cockpit-kamera på alle biler.

7. oktober 2011 10:16

Etter at «Gran Turismo 5» endelig ble sluppet i fjor, har spillet fått en rekke oppdateringen av variende størrelse. Men 11. oktober kommer den til nå aller største oppdateringen til spillet.

Oppdateringen får kallenavnet GT5 Functionality Update 2.0 og skal være laget basert på tilbakemeldingene utviklerne har fått fra spillerne gjennom året som har gått.

Spilldesigneren selv, Kazunori Yamauchi, hadde følgende å si om oppdateringen:

- Jeg trodde at det var brukerne som kom til å få spillet til å vokse etter selve utgivelsen, og vi la til cockpit-kamera for alle standard-biler fordi det var mange spillere som etterspurte det, sier han i en uttalelse på PlayStation-bloggen.

På den offisielle PlayStation-bloggen loves det bedre lastetider og kjappere menyer, noe som ifølge mange spillere har vært achilleshælen til spillet. Selve brukergrensesnittet skal også ha blitt forbedret, uten at det blir forklart hva som er forandret.

I tillegg skal fysikkdelen har blitt forbedret, mens også den kunstige intelligensen hos de andre sjåførene ha blitt videreutviklet.

Nascar-fans har også noe å glede seg til, det inkluderes nemlig 11 2011-modeller i spillet.

Også en etterlengtet funksjon for de som kjører endurance race blir nå implementert – det blir nå mulig å lagre spillet midt i løpet. Dermed blir det faktisk mulig å gjennomføre disse løpene uten å måtte gjøre det i ett strekk.

En av de større nyhetene i oppdateringer er sannsynligvis at alle standard-biler nå får cockpit-kamera, slik at du nå kan sitte bak rattet i alle biler i spillet. Detaljene vil dog være av svært varierende grad, men selve kameravinkelen er tilgjengelig i alle kjøretøyene.

Det blir visstnok nå også mulig å velge værforhold for løpene, men bloggen deler ingen informasjon om hvilke løp denne funksjonen er åpen i.

I tillegg vil oppdateringen implementere støtte for Logitech-rattene G25 og G27, for dem som måtte eie et slikt ratt.

Ikke minst kommer det også nye funksjoner til online-delen, uten at det blir avslørt noen detaljer om hva som faktisk vil komme.

Avslutningsvis flagges det at de snarlig også vil avsløre innholdet i spillets første utvidelsespakke, som vi tipper ikke blir gratis. Den skal i alle fall innholde nye biler og baner, men det hintes også om annet innhold.

Oppdateringspakken GT5 Functionality Update 2.0 slippes 11. oktober - som for øvrig er samme dag som «Gran Turismo»-konkurrenten, «Forza Motorsport 4», slippes til Xbox 360 i USA. Vår anmelder anmeldte nylig «Forza 4» og ga terningkast fem.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3