«StarCraft II» er snart ferdig

«StarCraft»-oppfølgeren er i rute og betatestingen starter snart. Blizzard sier de er i gang med siste etappe.

18. februar 2009 16:05

Det har gått nesten to år siden spillet først ble annonsert, og spenningen rundt lanseringen er enorm. Det første «StarCraft» kom ut så langt tilbake som i 1998 og har siden nærmest blitt en religion for dedikerte spillere.

I Sør-Korea for eksempel, der det finnes egne tv-kanaler som viser onlinekamper døgnet rundt, og der profesjonelle spillere gjør seg fortjent til sponsorkontrakter og kjendisstatus.

«StarCraft» hadde solgt 9 millioner eksemplarer innen mai 2007. Det har i tillegg blitt sluppet flere utvidelsespakker, og en egen versjon ble konvertert til Nintendo 64 i 2000.

SVARTE FANSEN PÅ FORUM

«World Of Warcraft»-studioet Blizzard har for vane å holde kortene tett inntil brystet når de er i ferd med å utvikle et nytt spill, og har heller ikke denne gang gått ut med en slippdato for «StarCraft II».

På sitt eget forum dryppet det imidlertid nylig litt ny informasjon. En Blizzard-ansatt tok seg tid til å besvare noen av de vanligste spørsmålene knyttet til denne tittelen.

Her er et sammendrag av de viktigste opplysningene som kom frem:

* Solokampanjen er fortsatt under kraftig konstruksjon. Det samme er Battle.net, Blizzards egen onlinetjeneste.

* Betaen skal slippes i år, med mindre noe uventet inntreffer. Samtidig med at betatestingen kan ta til, regner de med å annonsere butikkdatoen for «StarCraft II».

* Blizzard vil ikke gi datoer, for det «ville være temmelig nært en løgn overfor fansen», skriver de med bakgrunn i at man uansett bare treffer på halvparten av spillanseringsdatoer. En slippdato gis først når de med sikkerhet vet at den kan overholdes.


Avslutningsvis i innlegget ber Blizzard om litt mer tålmodighet.

- Heng ut, vi er i gang med siste etappe nå.Blizzard er i tillegg godt i gang med utviklingen av «Diablo III». Mangelen på konkrete opplysninger gjør at flere er skeptiske til at vi får se dette spillet i år. Dessuten har selskapet en policy om å slippe én stor tittel hvert år.

Tidligere denne uken annonserte Blizzard nok et BlizzCon, et eget arrangement for fans og presse. Det var på BlizzCon 2008 at planene om en «StarCraft»-triologi ble avdekket.

Spillmessen til selskapet går av stabelen 21. – 22. august. 
Se og hør hvordan en «StarCraft»-turnering i Sør-Korea kan fortone seg:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3