Annonse
Annonse
Sør-Koreansk gigant kjøper DICE-veterans nye studio
Før de har gitt ut spill.

Sør-Koreansk gigant kjøper DICE-veterans nye studio

Før de har gitt ut spill.
3:57
11:49
Utvikler
Utgiver
Slippdato
Plattformer
11:49
3:57

(PressFire.no): Det er bare et kort år siden at den tidligere DICE- og Electronic Arts-sjefen Patrick Söderlund plutselig forlot sjefsstillingen i EA.

Kort etter kom beskjeden om at han starter det nye studioet Embarg Studios med base i Stockholm og med Sør-Koreanske Nexon som investor.

I ettertid har de lagt ut små smakebiter av teknologien de tenker å bruke for sitt første spill – spesielt hvordan de klarer å skape svært detaljerte og enorme landskap.

Studioet skal nå telle rundt 80 utviklere, som holder til i gamlebyen i Stockholm.

Nylig kom beskjeden om at Nexon bare et halvår etter grunnleggelse kjøper studioet – det vil si – de kjøper seg opp fra 32,8 prosent til 66,1 og dermed tar kontroll over studioet.

Ifølge Nexon-sjefen Owen Mahoney gjør studioet «fantastisk fremgang» på spillene de jobber på, og det derfor er helt naturlig å knytte studioene tettere.

Han mener også at studioene deler sitt «grunnleggende verdenssyn» og at det også betyr en «overhaling» av hvordan spillutvikling fungerer. De mener at teknologi, metodikk og perspektiv spiller en stor rolle i den endringen, heter det i en uttalelse.

I et innlegg forteller Söderlund at de har laget en plattform som lar «hvem som helst» lage interaktive opplevelser – selv de som ikke er kjent med spillutviklerverktøy.

Han forteller videre at de nå står foran nye interessante utfordringer – spesielt animasjon og bevegelse. Med det i tankene har de laget et maskinlæringssystem for å lage animasjoner basert på fysikk.

Det kommer etter at Nexon selv har vært til salgs og både EA, Activision, Tencent og Disney skal ha vært blant interessentene.

Til slutt ble det imidlertid ikke noe salg.

Se alle Rad Crew-artikler (og podcaster) på Podcast-sidene.
Les alle våre «Den gangen da...»-tekster på undersiden her, eller se andre retrosaker her.
Les mer om spillrelaterte ting som skjer i Norge på vår underside her.
Les mer om e-sport og konkurransespilling på vår underside her.
Les flere meninger på vår samleside her.
Mer om:
Mer om:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3
Mer om:
Oppsummering
Positivt
Negativt
Skjermbilder (klikk for større)
No items found.
Andre artikler om emnet
No items found.
Andre artikler

Sør-Koreansk gigant kjøper DICE-veterans nye studio

Positivt
Negativt
Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum