Square Enix legger ned «Chocobo GP»-satsing ni måneder etter lansering

Fjerner battle pass og mikrotransaksjoner.

21. desember 2022 22:30

(PressFire.no): Square Enix legger ned videre satsing på Switch-spillet ​«Chocobo GP», mindre enn et år etter lansering.

Kart-raceren ble lansert i midten av mars i år, og kjørte et sesong-basert oppdateringsløp der spillet fikk flere spillbare figurer og baner.

Planen var at spillet skulle få nytt innhold annenhver måned, men etter fire runder med påfyll er det stopp.

Spillet ble kritisert ved lansering for å ha et stort fokus på å bruke ekte penger på «mythril», spillets egen valuta, som igjen kunne brukes til å kjøpe gjenstander i spillet - og for å låse sesongene bak et betalt «battle pass»-system, til tross for at spillet var et fullprisspill ved lanseringen.

Square Enix skriver at de har stanset alt kjøp av mythril, og at den inneværende sesongen vil bli den siste. Spillet vil ikke få noen «storskala» oppdateringer framover, men alle tidligere gjenstander som man måtte ha battle pass for å kjøpe, vil muligens legges til i spillets butikk hvor man bruker valuta tjent ved å spille istedet.

Selskapet sier de som har punget ut for battle pass-et ikke vil få igjen pengene.

Spillet vil fortsatt kunne spilles offline og på nett mot andre.

https://www.youtube.com/watch?v=pY9weUmUw_0

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3