Annonse
Annonse
Spillnøkkel-nettsiden G2A betaler ut 400 000 kroner til «Factorio»-utviklerne
For stjålne koder.

Spillnøkkel-nettsiden G2A betaler ut 400 000 kroner til «Factorio»-utviklerne

For stjålne koder.
13:27
12:40
Utvikler
Utgiver
Slippdato
Plattformer
12:40
13:27

(PressFire.no): Det var i fjor sommer at det raste rundt spillkodeforhandleren G2A.com – der spillutviklere heller ville at spillerne skulle piratkopiere spillene sine enn å kjøpe koder (eller spillnøkler, om du vil, som gir tilgang til spillene) via tjenester som G2A.

Grunnen skulle være at så mange koder var ugyldige (eller i verste fall var kjøpt med stjålne kredittkort), og at utviklerne måtte bruke mye tid på kundesupport mot produkter de ikke hadde solgt.

G2A kontret dette med å si at nesten ingen av kodene de solgte kom fra uærlige mennesker, og lovte kompensasjon til utviklere som mente dette – til en låt av ti-gangeren av utsalgsprisen dersom de kunne verifisere at koder var skaffet på uærlig vis.

Utviklerne bak «Factorio», Wube, tok G2A opp på dette tilbudet, og sa de hadde beviser på at 321 stjålne spillkoder var blitt solgt.

Planen var egentlig å bruke en uavhengig tredjepart som PricewaterhouseCoopers, Ernst & Young, KMPG eller Deloitte – men disse nektet partene å legge ut resultatene sine offentlig. Dermed ble partene heller enige om å se på tallene sammen, og nå har de lagt ut konklusjonen.

Resultatet ble at de fant 198 koder som var blitt solgt via G2A som var skaffet via illegale metoder (de resterende kodene var sannsynligvis solgt via andre markedsplasser).

G2A har utbetalt 39 600 dollar (drøyt 400 000 kroner) som kompensasjon til Wube, som sier til Gamesindustry.biz at de har mottatt pengene.

Se alle Rad Crew-artikler (og podcaster) på Podcast-sidene.
Les alle våre «Den gangen da...»-tekster på undersiden her, eller se andre retrosaker her.
Les mer om spillrelaterte ting som skjer i Norge på vår underside her.
Les mer om e-sport og konkurransespilling på vår underside her.
Les flere meninger på vår samleside her.
Mer om:
No items found.
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3
Oppsummering
Positivt
Negativt
Skjermbilder (klikk for større)
No items found.
Andre artikler om emnet
Andre artikler

Spillnøkkel-nettsiden G2A betaler ut 400 000 kroner til «Factorio»-utviklerne

Positivt
Negativt
Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum