Sony: – Vi skal lansere mer enn ti nettspill sammen med Bungie de neste fire årene

Såkalte «Live Service»-spill blir fokus.

2. februar 2022 15:55

​(PressFire.no): Sony lanserte nye kvartalstall nylig, og hadde i den forbindelse et telefonmøte med sine investorer. Der kom det naturlig nok en del spørsmål om selskapets kjøp av «Destiny»-utviklerne Bungie.

Kjøpet av Bungie var ikke bare for å få eierskap til «Destiny» eller andre serier utvikleren holder på å lage, men også for å sikre seg ekspertisen disse har i å drive nettspill over lang tid.

– Vi planlegger å bruke denne styrken når vi utvikler spillserier hos PlayStation Studios (paraplyorganisasjonen som inneholder alle utviklerne Sony eier, journ. anm.) når vi nå ekspanderer inn i «live game services»-området, sier finanssjef Hiroki Totoki i Sony.

– Gjennom et tett samarbeid mellom Bungie og PlayStation Studios så sikter vi på å lansere mer enn ti forskjellige «service games» innen finansåret som avsluttes i mars 2026.

Sony sier videre at store deler av den økonomiske veksten i spillbransjen de siste årene kommer fra tilleggspakker, DLC og mikrotransaksjoner i spillene.

– Drevet av kjøpet av Bungie, så planlegger vi å øke veksten av omsetningen til våre spill, der målet er å doble dagens omsetning innen 2025.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3