Sonic-skaper Yuji Naka arrestert for innsidehandel

18. november 2022 05:36

​(PressFire.no): Tre personer er arrestert for innsidehandel i Tokyo etter å ha kjøpt aksjer i mobilspillselskapet Aiming rett før det ble klart at de skulle utvikle «Dragon Quest Tact» sammen med Square Enix.

En av de tre er spillutvikler Yuji Naka, som skal ha kjøpt 10 000 aksjer for mer enn 200 000 kroner. Det melder den japanske nyhetskanalen FNN.

Naka jobbet hos Square Enix på «Balan Wonderworld» da han kjøpte aksjene, og politiet i Tokyo mener han fikk nyss om nyhetene rundt mobilspillet før dette ble offentlig annonsert – og at han kjøpte aksjene i januar 2020.

Etter annonseringen om at Aiming skulle utvikle spillet, økte aksjeverdien med mer enn 270 prosent på fem måneder. Det er uvisst om Naka og de andre solgte aksjene.​

Yuji Naka var mannen bak den blå Sega-maskoten Sonic, og var også ansvarlig for utviklingen av spill som «Nights into Dreams» og «Phantasy Star Online». Hans siste spill var altså «Balan Wonderworld», som ble slaktet av kritikere og spillere ved lansering.

De to andre personene jobbet i Square Enix og skal ha kjøpt aksjer i det samme selskapet for mer enn 3,4 millioner kroner.


Toppbilde: Yves Tennevin / CC

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3