Saber Interactive kjøper seg fri

Går ut fra Embracer – tar med seg en rekke studioer

15. mars 2024 11:15

(PressFire.no): Det var i starten av 2020 at svenske Embracer Group, som tidligere het THQ Nordic, kjøpte utgiverselskapet Saber Interactive.

Saber opererte som et uavhengig selskap under Embracer-paraplyen, og fikk etter hvert en rekke utviklerstudioer underlagt seg.

Men Embracer har gått på en økonomisk smell etter å ha kjøpt en enorm mengde med utviklere gjennom årene. En oppkjøpsavtale med det Saudi-Arabiske oljefondet falt angivelig sammen, og etter det har det vært krisemodus i selskapet.

Det har ført til en rekke nedleggelser og kanselleringer av prosjekter, og nå går altså Saber også ut fra selskapet, ifølge en investormelding fra Embracer.

Det er en investorgruppe ledet av Sabers grunnlegger Matthew Karch som punger ut til sammen 500 millioner dollar, rundt 5,3 milliarder kroner, for selskapet – det melder Bloomberg.

I denne dealen inngår også mange av utviklerne som var underlagt Saber, inkludert Nimble Giant («Star Trek Infinite»), 3D Realms (utgiver av spill som «Ion Fury»), Sandbox Strategies (PR-selskap), New World Interactive («Insurgency»), Slipgate («Ghostrunner», «Tempest Rising»), Mad Head Games («Scars Above»), Fractured Byte (porteringsstudio, «Brothers», «Tony Hawk's Pro Skater 1+2» til Switch osv), DIGIC (støttestudio, lager cinematics), Zen Studios («Pinball FX», «Zen Pinball») og 4A Games («Metro»-serien).

Saber vil også fortsette utviklingen av «Knights of the Old Republic»-remaken.

Mer enn tre tusen utviklere er ansatt i disse selskapene som nå altså ikke lenger er underlagt Embracer – noe som også betyr at det svenske selskapet ikke lenger eier noen russiske studioer.

Embracer hadde 16,5 milliarder kroner i gjeld ved utgangen av 2023, og planen var å redusere dette til 8,2 milliarder innen 1. april – det har selskapet sagt at de sannsynligvis ikke vil greie.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3