ROM-nettsider inngikk forlik med Nintendo - må punge ut over 104 millioner kroner

13. november 2018 04:26
Saksdokumentene med sum.

(PressFire.no): Nintendo saksøkte tidligere i år nettsidene LoveROMs.co og LoveRETRO.com for å spre piratkopierte versjoner av spillene sine.

Nettsidene lot deg laste ned spill fra blant annet NES, SNES, Game Boy og Game Boy Advance. Nintendo påpekte også en rekke andre konsoller det var mulig å laste ned spill til, men representerte bare seg selv i søksmålet.

Nå har søksmålet fått en konklusjon: Eierne av nettsidene har sagt seg enige i å hoste opp over 12 millioner dollar, eller over 104 millioner kroner.

Ifølge saksdokumenter TorrentFreak.com har fått tak i, har eierne av nettsiden, et ektepar, sagt seg skyldig i å bryte opphavsretten til Nintendo, både direkte og indirekte.

Nettsiden spekulerer i at summen er så høy fordi Nintendo vil sette et eksempel for andre ROM-sider. Det er derimot lite sannsynlig at de faktisk får utbetalt en så stor sum, og det er mer trolig at partene heller blir enige bak lukkede dører om en langt lavere sum.

Som en del av forliket blir også nettsidene overdratt til Nintendo.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3