Rockstar-sjef har gått av

Bestemte seg for å ikke returnere etter «GTA»-sabatt.

13. januar 2016 23:49

(PressFire.no): Rockstar North-sjef Leslie Benzies har forlatt selskapet etter 17 år. Det er Kotaku som har har fått bekreftet den overraskende exiten

Benzies kom inn i selskapet i 1999, da som programmerer, og var med og utviklet Nintendo 64-spillet «Space Station Silicon Valley» før han gikk over til «Grand Theft Auto»-prosjektene.

Etter at «Grand Theft Auto V» kom ut i slutten av 2013 tok sjefen ut litt sabbatstid, men bestemte seg for etter hvert for at han ikke ville returnere i jobben som sjef for det skotske studioet – som også står bak «Manhunt» og «Red Dead Redemption».

- Vi bekrefter at Benzies tok ferie fra og med 1. september, og at han har besluttet å ikke fortsette å jobbe her, sier Rockstar i en uttalelse.

Allerede erstattet

Kotaku vet ikke nøyaktig når besluttelsen ble tatt, og Benzies faktisk sluttet, men det er lite sannsynlig at han faktisk har vært ansatt i de 16-17 månedene siden spillet kom ut.

Den mediesky bedriften har ikke sagt noe om hvorfor sjefen slutter, ei heller hvordan dette vil påvirke selskapet (og fremtidige «GTA»-utgivelser»), men inntil videre er det to veteraner fra selskapet som skal drive det.

Benzies og Houser-brødre har vært blant de få som har fått oppmerksomhet i selskapet - de tre har også blitt innlemmet i AIAS Hall of Fame.

Det er Aaron Garbut og Rob Nelson som har fått æren av de, begge er i følge Kotaku kreditert som art directors på flere av Rockstars spill, og de har vært i selskapet i lang tid.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3