Riot oppretter etikkomité etter Saudi Arabisk avtale

Beklager til sine ansatte og fans.

11. august 2020 12:13

(PressFire.no): Det var for et par uker siden at «League of Legends»-utvikler Riot gikk på en kjempesmell da de annonserte et økonomisk samarbeid med det Saudi Arabiske-gigantprosjektet NEOM for sin europeiske liga LEC.

Men prosjektet, som skal bruke 5000 milliarder kroner på en moderne gigantby i landet, har fått stor medfart for å drive ut de som allerede bor i det enorme området og for å være kun for landets rikeste, med beskyldninger om planlagt slavearbeid. Minst én aktivist i området skal ha blitt drept av politistyrker etter å ha lagt ut kritikk i sosiale medier.

Saudi Arabias styresmakter er også generelt kritisert for å ha svært dårlige menneskerettigheter, og for å ta livet av journalister som kritiserer myndighetene. Landet bedriver også omstridte massehenrettelser og praktiserer fysisk avstraffelse for homofili, som er ulovlig i landet.

Internt i Riot ble det kaos – ingen av de som jobbet med sendingene til LEC ville lenger jobbe for selskapet, og mange utviklere kritiserte selskapet åpent i sosiale medier. Det endte med at Riot avbrøt sponsoratet bare 16 timer etter det ble annonsert.

Dagen etter stilte sjefene i selskapet til allmøte, men det skal ha vært en fadese. Ifølge ESPN.com skal sjefene ha stilt uforberedt og uten noen svar til de ansatte.

Nå har Riot derimot åpnet litt mer opp, og i et nytt fellesmøte har toppsjef Dylan Jadeja sagt at nye varslingsrutiner og måter for de ansatte å si ifra om potensielle dårlige avgjørelser.

Riot-sjef Dylan Jadeja beklager.

Et etikkråd skal også opprettes som har vetorett på alle sponsoravtaler for å unngå lignende situasjoner.

Det skal ha vært et eksternt byrå, franske Legardére Sports and Entertainment, som inngikk avtalen. Selskapet har ansvaret for slike typer avtaler for den europeiske «League of Legends»-ligaen, og de jobbet med markedsavdelingene internt i Riots europeiske, afrikanske og midt-østenavdelinger.

Ifølge Jadeja skal en epost ha blitt sendt til toppledelsen for godkjenning, men denne ble av en eller annen grunn ikke plukket opp og besvart. Dermed gikk markedsavdelingen ut i fra at avtalen var okay. De som drev selve ligaen hadde heller ikke vetorett på avtaler.

Jadeja beklager nå til alle ansatte og sier de jobber med å fornye alle rutiner på feltet.

- Vi er i en prosess med å evaluere våre interne prosesser for å sørge for at noe som dette ikke skjer igjen, skal han ha sagt ifølge ESPN.com.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3