Årets spill 2016

10. januar 2017 20:30

(PressFire.no): 2016 ligger nå bak oss og vi kan se tilbake på et utrolig imponerende spillår.

Et år som også har vært preget av forløsende utgivelser av spill som har klokket inn mellom åtte til ti år i utvikling, og det begynte allerede med «The Witness» i januar for et år siden. I ettertid har også både «The Last Guardian», «Final Fantasy XV» og norske «Owlboy» vunnet hjerter og gått seiersrunden.  Den som venter på noe godt…

Dette ble også året hvor skytespillene skulle få et par liter nytt oksygenrikt blod inn i årene – og hva var vel mer riktig enn at spillet som nærmest var begynnelsen på det hele, «Doom», fikk æren av å starte skyteåret. Hvem ville vel trodd at den gamle traveren skulle gjenoppstå i et så friskt  og gjennomført spill?

2016 var også året hvor vi tok med oss PressFire ut av Dagbladet for å kjenne på vannet som en uavhengig nettside igjen. Som vi visste på forhånd ble det et år preget av utfordringer, men også muligheter.

Når vi nå ser tilbake på året, så er det i alle fall én ting som er sikkert – nettsiden hadde ikke overlevd året uten det som har blitt Norges beste spillkritikere. Med det har redaksjonen sett tilbake på fjoråret og kåret det vi synes var noen av de største markørene anno spillbransjen 2016.

Årets actioneventyr


«Uncharted 4: A Thief’s End»

Årets skytespill


«Overwatch»

Årets plattformspill


«Inside»

Årets strategispill


«XCOM 2»

Årets flerspillerspill


«Overwatch»

Årets rollespill


«Stardew Valley»

Årets sportspill


«PES 2016»

Årets racingspill


«Dirt Rally»

Årets åpen klasse


«The Witness» 

Årets spill


«The Last Guardian»

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3