Resirkuleringsstasjon fikk en haug med sjeldne Commodore-maskiner

Inkludert deres første datamaskin.

13. november 2020 14:33

(PressFire.no): Det var Youtube-kanalen «The 8-Bit Guy» som nylig fikk en telefon fra en resirkuleringsstasjon for elektronikk i Oklahoma.

De kunne fortelle at de hadde fått inn noen potensielt interessante datamaskiner. Det viste seg at de hadde en god nese for hva som er spennende for de som er opptatt av gamle datamaskiner.

En rekke spesialbygde Vic-20-maskiner var blant et parti de hadde fått inn. Maskinene har vært bygget spesifikt for å jobbe med lydutstyr – sannsynligvis for å synkronisere spolebånd i en eller annen løsning.

Tastaturene har blitt modifisert for å bare ha tastene som er nødvendige for jobben, men inni er de helt vanlige Vic 20-maskiner. Jaggu fungerer mange av dem ennå også.

Men blant alle Vic 20-maskinene dukket det også opp en svært sjelden godbit – en KIM 1 fra 1976.

Viktig datahistorikk.

På et vis blir Kim-1 ansett som den første Commodore-maskinen, men den ble egentlig utviklet av MOS Technology – selskapet som på sett og vis ble Commodore.

Flere av datamaskinene i funnet skal nå doneres til museum for datamaskiner.

Se historien her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3