Renegade Ops

Flott kaos. Kaos flott.

Hektisk action, morsom multiplayer og et jag etter poeng. En skulle nesten tro at det var et gammelt arkadespill i en svett arkadehall på tidlig nittitall det var snakk om, men her har vi altså «Renegade Ops».

Noen stikk til de gamle arkadespillene finner vi likevel. Du velger et av fire forskjellige kjøretøy, alle med forskjellige spesialangrep, og kaster deg ut i et inferno av rattatatata og boompangbang.

For de mest nerdete av oss, så minner det litt om det gamle «Return Fire», en klassiker som pionerte topdown-skyterne for mange år siden.

Du blåser rundt i et tropisk område med et enormt maskingevær og fyrer løs på nesten alt og alle.

Hektiske greier

Kontrollene er enkle nok: Du styrer med venstrestikka og skyter i hvilken som helst retning med den høyre. Bilen din kan, når nok poeng er samlet inn, oppgraderes til å skyte enda litt hardere mellom hvert av de ni brettene.

Oppdragene krever ikke akkurat Mensa-medlemskap – det går mye i «kjør hit, skyt ditt, redd datt», men noen andre forhåpninger til spillet hadde jeg strengt tatt ikke.

Det tar til tider helt av der du kjører som en gal gjennom bygninger og over biler, soldater og andre hindre. Og enda mer så om du lar en venn eller tre hive seg med. Offline kan du spille to stykker sammen, mens fire online kan gjøre heksegryta litt vel hektisk. Jo flere kokker og alt det der – dog, artig er det lell.

En snedig liten nyskapning her er det utvikler Avalanche kaller «dynamisk split-screen». Skjermen deles opp som vanlig, men avhengig av hvor dere befinner dere i forhold til hverandre så vris streken som deler opp skjermen seg rundt slik at du vet hvor den andre er.

Det kan virke litt desorienterende til å begynne med (plutselig er du på bunn, så på høyresiden, selv om du startet med å være til venstre), men jeg synes det fungerer ypperlig. Når bilene møtes igjen slås de to skjermbildene sømløst sammen og blir et stort spillefelt.

De forskjellige spesial-angrepene er ganske forskjellige, men gjør som regel den samme susen mot motstanderne. Én bil har en diger kanon med begrenset ammo, mens en annen har en elektromagnetisk puls som slår ut alle fiendene rundt deg. Resultatet er alltid at motstanderne blåses til himmels enda litt kjappere.

Spillet kvesser opplevelsen med å la deg kontrollere et helikopter på enkelte baner også, med akkurat så store og herlige bosser et slikt spill bør ha.


Kontroll på glattisen

Det er ikke bare godord å komme med, dessverre. Kontrollene er på ingen måte perfekte der du spretter rundt, og selv om du lærer å blåse deg forbi fiender, trær og bygninger etterhvert så sklir du i starten rundt som en Warthog fra «Halo».

Grafikken, som bygger på samme motor som «Just Cause 2», er nydelig å se på, og spillet hikker ikke et sekund - selv med mengder av fiender på skjermen samtidig. Avalanche har også gjort hele greia til en slags åpen sandkasse der du kan kjøre akkurat hvor du vil for å utforske litt, men da er det ganske irriterende at spillet straffer deg for å gjøre nettopp det.

For om du er for lenge vekk fra hovedmålet ditt så dukker det opp en klokke som teller ned fra tre minutter. Om du ikke greier et delmål innen den tiden er det takk og farvel. Idiotisk spilldesign i et eller flott spill, dette!

Men små irritasjonsmomenter til tross - det er et eller annet som tiltaler meg veldig med dette spillet. Jovisst har vi lignende spill i for eksempel «Assault Heroes», som kom på Xbox Live Arkade for herrans år siden, men dette bare føles så mye mer gjennomført på alle mulige måter.

Det er rett og slett artig, og sammen med gode venner er det bortimot hysterisk festlig. Om du er på utkikk etter et spill der du bare kan spre ødeleggelse i noen timer av gangen anbefales «Renegade Ops» på det groveste!
 

«Renegade Ops» er tilgjengelig til PS3 (PSN) (testet), Xbox 360 (XBLA) og PC (Steam).

Oppsummering
Positivt
Forrykende tempo i spillet, det er utrolig morsomt og ser fabelaktig ut!
Negativt
Kontrollene er litt glatte, og den timeren er utrolig irriterende.
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3