Relanserer «fullskala» Atari 2600

Støtter gamle og nye kassetter.

22. august 2023 23:10

​(PressFire.no): Atari og Plaion har annonsert Atari 2600+, en konsoll som ikke legger seg i «mini»-løypa slik en rekke andre retrokonsoller før seg, men som heller er en reinspikka relansering av konsollen.

Den er nemlig «full size» (nesten, i hvert fall, den er 80 prosent av størrelsen til originalen), og støtter alle eksisterende spillkassetter lagd for Atari 2600 og Atari 7800.

Klassisk stil i sort plastikk og fake trepanel.

Atari 2600 er, for de aller yngste av oss, en av de første hjemmekonsollene: Den ble lansert i 1977 under navnet «Atari Video Computer System», før den skiftet navn etter en litt treg start.

En klassisk CX40-kontroller følger med den nye konsollen, som støtter opp til to spillere dersom du kjøper til en kontroller til – i tillegg til HD-signal ut og widescreen. 

Det følger også med en kassett som inkluderer følgende ti spill: «Adventure», «Combat», «Dodge 'Em», «Haunted House», «Maze Craze», «Missile Command», «RealSports Volleyball», «Surround», «Video Pinball» og «Yars' Revenge».

Du skal også kunne kjøpe til CX30-kontrollere med skruknott på, som kommer med spillene «Breakout», «Canyon Bomber», «Night Driver» og «Video Olympics». Kontrollerne kan også brukes på den originale maskina, om du måtte ønske det.

Spillene «Mr. Run and Jump» og «Berzerk» vil også være mulig å kjøpe når konsollen lanseres til 130 dollar 17. november i år.

https://www.youtube.com/watch?v=_6m6WlyiQSs

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3