Annonse
Annonse
RACE Pro
Bilsimulator med stygge riper i lakken.

RACE Pro

Bilsimulator med stygge riper i lakken.
3:57
18:29
Utvikler
SIMbin
Utgiver
Atari
Slippdato
20. februar 2009
Plattformer
Xbox 360
18:29
3:57

Det svenske studioet SimBin har opparbeidet seg en høy stjerne blant bilspillentusiaster gjennom sine simulatorer til PC.

Når de nå tar steget over på konsoll, med et spill som bygger videre på den samme oppskriften, var det mange som forventet en verdig utfordrer til den regjerende 360-kongen, «Forza Motorsport 2».

MIDDELMÅDIG GRAFIKK

Umiddelbart kan man slå fast at «RACE Pro» inneholder elementer som gjør at man kan finne noe her som korter ned ventetiden mot det kommende «Forza 3», men samtidig feiler spillet fundamentalt på en del essensielle punkter.

For det første er grafikken dårligere enn i «Forza Motorsport 2» fra 2007. «RACE Pro» byr på 30 bilder i sekundet. «Forza 2» hadde 60 og sørget for bra bildeoppdatering som ga en silkemyk spillopplevelse. «RACE Pro» sliter med å holde grafikkflyt, og skjemmes av framedrops og screen tearing.

(Tips: Om du installerer spillet på Xbox’en i stedet for å spille fra disk, skal frameraten visstnok bli litt bedre, i følge brukere på forum.xbox.com).

Spillet inneholder de forventede modusene, men er fokusert rundt en karrieredel der du kjører for å oppnå kontrakter og belønnes med poeng som du igjen kan investere i å åpne neste løpsrekke. Nye biler låses opp etter at du har mestret disse kontraktene.

Totalt kan du velge blant 13 baner, nesten som å se igjen en gammel venn om du er kjent med simulatorspill fra tidligere. Mazda Raceway Laguna Seca ga undertegnede et slikt øyeblikk – svingene satt umiddelbart etter utallige runder på denne banen i «Forza Motorsport 2» for snart to år siden.

FORZA FORTSATT BEST

Presentasjonen og menyene er unødvendig klønete løst og ser billige ut, noe som gjør at du blir forvirret i begynnelsen i et forsøk på å finne det du er på jakt etter.

Her er konkurrenter som «Forza 2» og «Gran Turismo 5: Prologue» i særklasse bedre.

Etter all kritikken av «RACE Pro» så langt, er det også på sin plass å rose SimBin for det som faktisk er bra: Fysikk og kjørefølelse er suveren.

Dette er et bilspill rettet mot en dedikert gruppe som garantert vil føle at dette spillet er verdt en investering og som verdsetter disse aspektene mer enn presentasjon, grafikk og hvordan menyene ser ut. Noen er til og med villige til å se bort fra at skjermen etterlater stygge arr om du drar hardt i rattet gjennom en sving.

Med de mest dedikerte, snakker vi om dem som bygger om kjellerstua med et racingsete, lyd- og lysisolerer hele rommet, jager samboer(e), kjæreste, kone eller barn på dør, og importerer ratt og pedaler for å perfeksjonere hver eneste sving på jakt etter hundredeler til sin fordel.

Denne gruppen spillere vil utvilsomt se kvaliteter ved «RACE Pro», men burde også irritere seg over at SimBin feiler fundamentalt på viktige områder.

For de som verdsetter det å kunne fråtse blant 48 bilmodeller som er skildret realistisk når det gjelder kjøreegenskaper, og heller vil finjustere bremseinnstillinger og hjuloppheng i stedet for å grise til bilen med logoer og rosa lakk, er «RACE Pro» ett av få gode alternativer på markedet til Xbox 360.

Men dette er fortsatt langt svakere enn «Forza Motorsport 2», som er det andre og mye bedre alternativet. Det spillet kom for to år siden, noe som i seg selv må være alarmerende for SimBin/Atari å konstatere.

Tilhører du de som ikke er like hardbarka på simulatorer, finnes det et drøss andre bilspill du heller bør bruke pengene på.


Se alle Rad Crew-artikler (og podcaster) på Podcast-sidene.
Les alle våre «Den gangen da...»-tekster på undersiden her, eller se andre retrosaker her.
Les mer om spillrelaterte ting som skjer i Norge på vår underside her.
Les mer om e-sport og konkurransespilling på vår underside her.
Les flere meninger på vår samleside her.
Mer om:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3
Oppsummering
Positivt
Negativt
Skjermbilder (klikk for større)
No items found.
Andre artikler om emnet
No items found.
Andre artikler

RACE Pro

Positivt
Negativt
Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum