PS3 får filmtjeneste med kvalitetstitler

Streamingtjenesten MUBI kommer med «interaktiv filmklubb» på spillkonsollen.

18. mai 2010 13:51

I forbindelse med filmfestivalen i Cannes har Sony nå annonsert at filmstreamingtjenesten MUBI kommer på PlayStation 3.

Filmtjenesten forklares som en nettbasert kino med fokus på kvalitetsfilm, hvor det på den offisielle PlayStation-bloggen fortelles at tjenesten handler om «kvalitet og ikke kvanitet».

Videre forklares det at noen festivalfilmer som ikke har normal distribusjon også vil kunne bli tilgjengelige.

SAMARBEIDER MED FILMFESTIVALER

Det nevnes at regissører som Coen-brødrene, Godard, Kitano, Almodóvar, Tarantino og Van Sant er godt dekket i tjenesten.

I blogg-innlegget avslører grunnleggeren av MUBI, Efe Cakarel, at tjenesten også vil ha «eksklusive premierer, samarbeid med internasjonale filmfestivaler og gjensyn med noen av de beste filmene i verden».

Tjenesten samler også sammen filminteresserte i et sosialt nettverk for å dele tanker om film, som også kan kobles sammen med Facebook-kontoen din. Her vil det også være mulig å se brukernes favorittfilmer og skapere - i tillegg til å delta i en god filmdiskusjon.

Tjenesten skal ifølge grunnleggeren ha 300.000 medlemmer og øker med 700 nye hver dag.

Det sies ingenting om når tjenesten skal åpnes, men i kommentarfeltet svarer en representant fra Sony at den skal lanseres i en rekke europeiske land, Australia, New Zealand samt de nordiske landene, som vi antar også inkluderer Norge.

Han avslører også at det vil være flere prismodeller tilgjengelig, hvor du kan betale per film eller abonnere på tjenesten hvor du kan se så mye du vil.

OPPDATERING: MUBI har nå blitt bekreftet for Norge.

Se video som presenterer tjenesten her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3