Prøver å få Windows 10 til å kjøre på Switch

Ambisøst prosjekt underveis.

11. mars 2019 14:54

(PressFire.no): Driftige kodere har lenge jobbet med å implementere en haug programmer og morsomme homebrew-applikasjoner på Switch etter at konsollen ble knekt vidåpen i fjor.

Det er fascinerende greier å følge med på, men denne her er kanskje hakket mer ambisiøs, der Twitter-bruker «imbushuo» forsøker å porte Windows 10 for ARM-prosessorer til Switch.

Switch kjører en Tegra X1-prosessor som er basert på ARM-design og -instruksjonssett, og skal dermed i teorien greie å kjøre det hele.

Imbushuo har tidligere vært blant teamet som fikk Raspberry Pi til å kjøre Windows 10, så han vet hva han holder på med – og det virker som han har greid å få maskinen til å komme seg til installeringen av Microsofts operativsystem så langt.

Det er ikke dermed sagt at alt går på skinner. Blåskjermen i toppbildet her kommer fra et forsøk på å fikse USB-drivere til konsollen, for eksempel. Drivere for grafikkchip og all annen funksjonalitet på Switch vil så måtte ordnes.

Full støtte for Windows på Switch er med andre ord litt unna enda. Men kult læll.

Her er en video som viser framdriften så langt:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3