Prisbelønt forfatter er avhengig av dataspill

Nå skriver han historien i «Crysis 2».

11. april 2010 13:48

Electronic Arts og Crytek har nå avslørt at det er den prisbelønte science fiction-forfatteren Richard Morgan som skal skrive historien til det etterlengtede spillet «Crysis 2».

Richard Morgan står blant annet bak trilogien om antihelten Takeshi Kovacs, som har handling i en dyster cyberpunk-verden.  The Matrix-produsent Joel Silver skal også ha sikret seg filmrettighetene til serien.

Nå skal forfatteren prøve seg som skribent for spill og ifølge ham selv er han mer enn moderat opptatt av dataspill.

- Dataspill er blant elementene i livet mitt som jeg vil definere som ting jeg er helt avhengig av, sier Richard Morgan i pressemeldingen og påpeker at spillmediet blir spennende å jobbe med.

- Spillmediet har potensial for spennende og følelsesladet historiefortelling på samme måte som litteratur og film, og jeg gleder meg til å utforske dette formatet i mitt første prosjekt, spesielt siden dette er i samarbeid med et selskap i verdensklasse, som Crytek.

I «Crysis 2» har romvesener invadert jorden og vil slette ut menneskeheten. Handlingen tar sted i et kaotisk New York og du må ta i bruk moderne teknologi utviklet med nanoteknologi for å redde restene av menneskeheten.

Det er knyttet stor spenning til «Crysis 2» fordi selskapet Crytek, som står bak utviklingen, er kjent for å flytte grensene for grafikk og fysikk.

«Crysis 2» utvikles til PC, Xbox 360 og Playstation 3 og forventes å slippes senere i år.

Se den siste traileren her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3