Annonse
Annonse
President Trump startet spillmøtet med en voldskavalkade fra dataspill
- Dette er voldelig, er det ikke?

President Trump startet spillmøtet med en voldskavalkade fra dataspill

- Dette er voldelig, er det ikke?
11:55
15:55
Utvikler
Utgiver
Slippdato
Plattformer
15:55
11:55
Trump møtte representanter fra spillindustrien
(Kilde: Instagram)

(PressFire.no): I går møtte den amerikanske presidenten spillbransjen etter å ha kommet med flere kommentarer den siste tiden om vold i spill.

Nå skulle altså Trump sette seg ned med ESA, som representerer de fleste største spillselskapene, sammen med en rekke republikanske politikere og representanter for organisasjoner som er kritiske mot spill.

Tidligere på dagen sa Trump, under et kabinettmøte, at han skulle møte spillbransjen for å diskutere volden i spill og «effekten det har på skoleskytinger og barn».

Selve møtet var lukket for pressen, men Washington Post snakket med flere av de oppmøtte rett etterpå.

Møtet ble innledet av Trump som viste en halvannet minutt lang videomontasje som viste drap i diverse dataspill, inkludert scener fra den beryktede «Call of Duty 2: Modern Warfare»-scenen «No Russian» og skyting i spill som «Fallout 4» og «Sniper Elite».

Det Hvite Hus har lagt ut denne kavalkaden på YouTube, og du kan se den nederst i saken.

- Dette er voldelig, er det ikke? skal presidenten ha spurt deltakerne i møtet etterpå.

Spillindustrien var representert ved ESA-sjef Michael Gallagher, sammen med Bethesda-eier ZeniMax sin toppsjef, Robert Altman og Take Two-sjef Strauss Zelnick.

Vil regulere på linje med alkohol og tobakk

Både ESA og flere demokrater i landet mener å diskutere dataspill i disse dager tar vekk fokus fra den egentlige diskusjonen: NRA og våpenreguleringen i landet.

- Å skylde på dataspill eller underholdningsindustrien for de 90 amerikanske livene som blir tatt hver eneste dag til vold med skytevåpen er en uakseptabel unnskyldning for å ikke diskutere våpenregulering, sier den Connecticut-senator Richard Blumenthal.

De som lenge har kritisert spillvold er derimot ikke enige i det.

- Jeg tror presidenten er dypt forstyrret av noen av de tingene du ser i disse dataspillene som er så forbasket voldelig, så brutalt voldelige, og helt tydelig ikke egnet for barn, sa Brent Bozell, sjefen i den svært spillkritiske organisasjonen Media Research Council.

Bozell var til stede i møtet, og skal ha sagt til presidenten at man burde regulere salget av spill på samme måte som tobakk og alkohol.

Han pekte til skoleskytingene i Jonesboro, Colombine og Newton, og trakk én parallell mellom disse.

- I så mange andre tilfeller hvor det har vært masseskyting av barn, og alle de plassene jeg nevnte, så har barnet som skjøt sett på voldelige dataspill, sier han til Washington Post.

Forskning sier noe annet

ESA skal ha stått på sitt, og henviste presidenten til vitenskapen.

- Vi diskuterte de mange vitenskapelige undersøkelsene som sier det ikke er en sammenheng mellom dataspill og vold, skriver organisasjonen i en uttalelse.

De skal også ha forklart hvordan aldersmerkingen på spill fungerer.

Møtet skal ha blitt omtalt som «respektfullt, men anspent» av Melissa Henson, direktør i Parents Television Council, som også var til stede. Hun sier videre at de andre i møtet skal ha understreket at «forbruket av medievold har en ødeleggende effekt på kulturen» ovenfor presidenten.

En republikansk politiker som var i møtet, Vicky Hartzler, sier hun ikke ser bort fra å skulle legge fram med et lovforslag som begrenser salg av voldelige dataspill til barn.

- Selv om det finnes studier som sier at det ikke er en sammenheng (mellom spill og vold, journ. anm.), så virker det for meg som mor og tidligere lærer bare intuitivt at å se lenge på vold vil gjøre en ung person ufølsom, sier hun.

Den republikanske senatoren Marco Rubio var ikke like bombastisk, og sier til Washington Post at han skjønner at det ikke finnes bevis på en sammenheng mellom voldelige spill og skoleskytingen i Florida. Han sier derimot at han ønsker å gjøre foreldre mer obs på innholdet i spill, og hvordan de kan bruke de tilgjengelige verktøyene til å sette seg inn i det.

Likevel kan det virke som om Trump har latt seg påvirke mer av skeptikerne enn av vitenskapen:

I et presseskriv fra Det Hvite Hus påpekes det at president Trump «anerkjenner at noen studier indikerer en sammenheng mellom vold i dataspill og ekte vold».

Se alle Rad Crew-artikler (og podcaster) på Podcast-sidene.
Les alle våre «Den gangen da...»-tekster på undersiden her, eller se andre retrosaker her.
Les mer om spillrelaterte ting som skjer i Norge på vår underside her.
Les mer om e-sport og konkurransespilling på vår underside her.
Les flere meninger på vår samleside her.
Mer om:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3
Oppsummering
Positivt
Negativt
Skjermbilder (klikk for større)
No items found.
Andre artikler om emnet
No items found.
Andre artikler

President Trump startet spillmøtet med en voldskavalkade fra dataspill

Positivt
Negativt
Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum