Polens gave til Obama: «The Witcher 2 Collector’s Edition»

- Et godt eksempel på Polens plass i den nye globale økonomien.

4. juni 2014 13:27

(PressFire.no): Polens kanskje største bidrag til spillbransjen er studioet CD Projekt Red og deres rollespillserie «The Witcher».

Og det er ikke bare spillerne som setter pris på de kritikerroste spillene – i 2011 ble det faktisk et tema da den amerikanske presidenten besøkte landet.

Den polske statsminister, Donald Tusk, ga nemlig en samlerutgave at «The Witcher 2» til Barack Obama i anledning besøket.

Fikk kritikerrost rollespill

Når presidenten i disse dager besøker Polen igjen, minnes han gaven han fikk av Tusk. 

- Sist jeg var her ga Donald meg en gave, spillet som er utviklet her i Polen og som har vunnet fans over hele verden, «The Witcher», fortalte Obama og fortsatte:

- Jeg må innrømme at jeg ikke er veldig flink på dataspill, men jeg har blitt fortalt at dette er et godt eksempel på Polens plass i den nye globale økonomien og er en hyllest til talentene og arbeidsmoralen til det polske folk i tillegg til den vise forvaltningen hos de polske lederne, som statsminister Tusk.

Det er usikkert om den amerikanske presidenten i det hele tatt har prøvd det populære rollespillet, som blant annet er kjent for å sette deg i moralske dilemma.

Tredje spillet utsatt

De polske utviklerne er travelt opptatte med å utvikle det tredje spillet i serien, som i utganspunktet skulle slippes til PS4, Xbox One og pc i løpet av 2014.

Det skjer dessverre ikke, da de valgte å bruke mer tid på spillet og sikter nå på februar 2015.

Spillet vil imidlertid være tilstede på E3 i Los Angeles neste uke, hvor vi naturligvis vil være på plass.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3