Åpner egne «Angry Birds»-butikker

For første gang får ETT spill egen butikk. Nei, vi tuller ikke.

12. november 2011 13:29

(PressFire.no): «Angry Birds»-hysteriet kjenner vi allerede godt. Å slenge fugler på noen slemme griser er noe de fleste av oss har gjort minst én gang de siste par årene, og til sammen har spillet (og spesialutgavene) blitt lastet ned 500 millioner ganger på alle plattformer.

Fem hundre millioner ganger. Det er vel det en kan kalle en suksess.

Du kan selv spille spillet helt gratis i nettleseren din her!

Utvikler Rovio har greid å forsiktig dra konseptet inn i den virkelige verden, med plysj-figurer av både fugl og fe, t-skjorter og brettspill. Over ti millioner leker har blitt solgt så langt, i følge Wikipedia.

Så populært er det å pælme fugler uten vinger at det tidligere i år dukket opp en egen «Angry Birds»-attraksjon i den kinesiske fornøyelsesparken Window of the World.

En egen spillefilm er også på vei, med David Maisel, mannen bak blant annet «Iron Man», som produsent.

Og i går, den 11.11.11 klokka 11:11, åpnet altså Rovio den første butikken dedikert kun til spillet. Finlands hovedstad Helsinki ble først ute, men det ligger også planer klar for å ekspandere inn i det kinesiske markedet, hvor salget av ikke-autoriserte «Angry Birds»-leker har eksplodert.

Butikken selger for det meste plysj-lekene og forskjellige tematiserte klesplagg, men slår også til med en egen «Angry Birds»-kokebok og brettspill.

Så får vi se om Norge etterhvert også får en egen butikk på Karl Johan. Noe du kunne tenkt deg?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3